Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/05/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ace: Νέα σειρά ηχείων από την Piega.

Ace: Νέα σειρά ηχείων από την Piega.
2021/01/18, [δ.τ.]

Ο κατασκευαστής από την Ελβετία παρουσίασε πρόσφατα μια νέα σειρά ηχείων η οποία ονομάζεται Ace, κινείται σε μια περισσότερο προσιτή κατηγορίας τιμής σε σχέση με τα άλλα μοντέλα του, αλλά διατηρεί τόσο τις καμπίνες από αλουμίνιο, όσο και τα τουίτερ ΑΜΤ για τα οποία είναι γνωστός.
Ο σχεδιασμός των μοντέλων της σειράς ανήκει στον πολύ γνωστό Ελβετό βιομηχανικό σχεδιαστή Stephan Hurlemann και η Piega αναφέρει ότι η Ace είναι η πιο προσιτή σειρά της με καμπίνες αλουμινίου. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, αντικαθιστά την σειρά Tmicro και βασίζεται στην εμπειρία που έχει αποκομίσει η εταιρία από τις μεγαλύτερες σειρές της, Master, Coax και Premium.
Η σειρά περιλαμβάνει το Ace 50, ένα ηχείο δαπέδου με ύψος ένα μέτρο και στενή μπάφλα, το Ace 30, ένα κόμπακτ μοντέλο κατάλληλο για τοποθέτηση σε βάση ή ράφι και ένα ηχείο κατάλληλο για το κεντρικό κανάλι σε πολυκαναλικά συστήματα το οποίο ονομάζεται, απλώς, Center. Όλα τα ηχεία έχουν καμπίνες από οβάλ προφίλ αλουμινίου, με πλάτος μπάφλας 140 χιλιοστά και βάθος 160 χιλιοστά, χωρίς ορατές ραφές.
Οι χαμηλές συχνότητες σε όλα τα μοντέλα αποδίδονται από γούφερ 120 χιλιοστών (MDS) και οι υψηλές συχνότητες έχουν ανατεθεί στο AMT-1 της εταιρίας, ένα τουίτερ που βασίζεται στις γνωστές αρχές του Oskar Heil.
Και τα τρία ηχεία είναι διαθέσιμα σε τρία φινιρίσματα, φυσικό αλουμίνιο, μαύρο ανοδιωμένο Αλουμίνιο και glossy λευκό αλουμίνιο.