Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/11/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Mission: Παρουσίασε την έκδοση MkII της σειράς QX.

Mission: Παρουσίασε την έκδοση MkII της σειράς QX.
2021/09/06, [δ.τ.]

Η σειρά QX παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ως “το επόμενο βήμα” μετά την εισαγωγική σειρά LX. Με δεδομένο ότι η τελευταία αναβαθμίστηκε σε MkII το 2020, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η Mission ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό την σειρά QX MkII, με σημαντικές, όπως αναφέρει, διαφορές.
Οι αλλαγές που έχει κάνει η Mission στην νέα σειρά περιλαμβάνουν την μεταλλική πλάκα στην οριζόντια επιφάνεια του ηχείου, η οποία μειώνει τους συντονισμούς της καμπίνας, το νέο τουίτερ ring radiator, καθώς και την νέα έκδοση του μιντ/γούφερ DiaDrive της εταιρίας με το κοίλο διάφραγμα (σε αντικατάσταση του συμβατικού συνδυασμού κώνου/dust cap), το οποίο πλέον είναι ενισχυμένο με ακρυλικές ίνες για καλύτερες ιδιότητες απόσβεσης και μεγαλύτερη ακαμψία.
Η νέα σειρά περιλαμβάνει έξι μοντέλα, δύο βάσης/ραφιού, τρία δαπέδου και ένα κεντρικό για χρήση σε πολυκαναλικά συστήματα, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε και ένα νέο ενεργό υπογούφερ, με 12ιντσο γούφερ και ενισχυτή 300W, τάξης D. Τα δύο ηχεία βάσης βασίζονται στην κλασική αρχιτεκτονική IDG της Mission, με το τουίτερ κάτω από το γούφερ, ενώ τα δύο μικρότερα ηχεία δαπέδου, τα οποία χρησιμοποιούν δύο μιντ/γούφερ, βασίζονται στην αρχιτεκτονική D'Appolito, με το τουίτερ μεταξύ των δύο. Το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, το τρίδρομο QX-5 MkII ακολουθεί την ίδια αρχιτεκτονική (D' Appolito) αλλά διαθέτει και ένα 12ιντσο γούφερ τοποθετημένο πλευρικά, στοιχείο που του επιτρέπει να κατέβει μέχρι τα 27Hz.
Και τα επτά νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα από την Mission, σε τρία φινιρίσματα, μαύρο και λευκό ματ και καρυδιά.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://www.mission.co.uk/