Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/10/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Forte τέταρτης γενιάς από την Klipsch.

Forte τέταρτης γενιάς από την Klipsch.
2021/02/01, [δ.τ.]

Καθώς η Klipsch γιορτάζει την 75η επέτειο από την ίδρυσή της, η παρουσίαση του Forte IV έρχεται, ίσως, την πιο κατάλληλη στιγμή καθώς πρόκειται για την επανέκδοση ενός ιστορικού ηχείου, ένα από τα best-seller της εταιρίας το οποίο μεγαλώνει την ήδη ενδιαφέρουσα σειρά Heritage.
Το αρχικό Forte παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1985 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1996, ενώ βρισκόταν στην έκδοση ΙΙ. Η έκδοση ΙΙΙ μπήκε στην αγορά το 2017. Η τέταρτη έκδοση που ανακοινώθηκε στις αρχές της χρονιάς, περιλαμβάνει όχι μόνο αλλαγές στην αισθητική αλλά και νέες μονάδες για την περιοχή των υψηλών και των μεσαίων συχνοτήτων. Αυτές βασίζονται σε διαφράγματα από τιτάνιο και, όπως θα περίμενε κανείς από ένα Klipsch που σέβεται τον εαυτό του, φορτίζονται από χοάνες κατατομής Tactrix, οι οποίες έχουν βελτιστοποιηθεί από την ίδια την εταιρία. Η απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων έχει ανατεθεί σε ένα 12ιντσο γούφερ το οποίο φορτίζεται από 15ιντσο παθητικό ακτινοβολητή, τοποθετημένο στο πίσω μέρος της καμπίνας.
Αλλαγές έχουν γίνει, επίσης, τόσο στο φίλτρο όσο και στο voicing του ηχείου, το οποίο -όπως αναφέρει η Klipsch- είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι καμπίνες έχουν μικρό βάθος για να διευκολύνουν την τοποθέτηση και είναι φινιρισμένες με καπλαμά από φυσικό ξύλο του οποίου τα “νερά” είναι ταιριασμένα, καθώς προέρχονται από την ίδια παρτίδα ξυλείας.
Το ηχείο υποστηρίζει διπλοκαλωδίωση με τους ακροδέκτες να δέχονται “βαριά” καλώδια και να είναι τοποθετημένοι σε μια επιφάνεια αλουμινίου.
Το Forte IV είναι διαθέσιμο σε τέσσερα διαφορετικά φινιρίσματα.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, https://www.laiosav.gr/, https://www.klipsch.com/