Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/05/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Elipson: Η δεκαετία του '70 ζει!

Elipson: Η δεκαετία του '70 ζει!
2021/04/06, [εταιρικό website]

Τουλάχιστον ως έμπνευση, δηλαδή, γιατί το Heritage XLS15 της Γαλλικής εταιρίας είναι ένα καθόλα σύγχρονο ηχείο, σχεδιασμένο να ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά των φίλων του καλού ήχου με έντονη συμπάθεια στα 70s και τα 80s.
Το XLS15 είναι μια τρίδρομη σχεδίαση με ένα γούφερ 300 χιλιοστών, με κώνο από επεξεργασμένο χαρτί να αποδίδει τις χαμηλές συχνότητες, ένα μιντ θόλου 55 χιλιοστών και ένα τουίτερ 22 χιλιοστών για το υπόλοιπο φάσμα, με το τελευταίο να βασίζεται στην εμπειρία της εταιρίας από την σχεδίαση της κορυφαίας της σειράς, Prestige Facet.
Η φόρτιση του γούφερ γίνεται με bass reflex, τοποθετημένο στην μπάφλα, το οποίο μπορεί να δεχτεί και έναν αποσβεστήρα από αφρώδες υλικό, αν χρειάζεται περιορισμός της απόδοσης του ηχείου στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.
Την “Heritage” λογική του ηχείου υπογραμμίζει η ύπαρξη ρυθμιστικών για την απόδοση των μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων σε ένα διάστημα ±1dB, ώστε να αντισταθμίζεται η απόκριση σε σχέση με τα χαρακτηριστικά απορρόφησης του χώρου ή/και τις προτιμήσεις του ακροατή. Επίσης σεβασμό στην παράδοση, δείχνει η υψηλή ευαισθησία, η οποία φθάνει τα 92dBSPL/W/1m.
Ο κάτοχος του XLS15 μπορεί να το τοποθετήσει στο δάπεδο (όπως γινόταν συχνά “τότε”), αλλά χρησιμοποιώντας έναν ειδικό πλίνθο που δίνει την σωστή κλίση των 7° που απαιτείται για ακρόαση σε βέλτιστες συνθήκες. Όσοι προτιμούν μια πιο σύγχρονη βάση, η NorStone προσφέρει ένα αντίστοιχο προϊόν, το οποίο σηκώνει το ηχείο κατά 19 εκατοστά.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, https://www.athensproaudio.gr/, https://en.elipson.com/