Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/06/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Apple Music ανακοίνωσε πολυκαναλικό και μη απωλεστικώς συμπιεσμένο ήχο.




Η Apple Music ανακοίνωσε πολυκαναλικό και μη απωλεστικώς συμπιεσμένο ήχο.
2021/05/17, [δ.τ.]

Η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παρέχει στους συνδρομητές των υπηρεσιών streaming της υλικό κωδικοποιημένο με Dolby Atmos και αρχεία με συμπίεση Lossless, ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2021.
Τα κωδικοποιημένα με Dolby Atmos κομμάτια θα αποκωδικοποιούνται αυτόματα από όλα τα ακουστικά AirPod και τα Beats που περιλαμβάνουν επεξεργαστές H1 και W1, καθώς επίσης και από τα ηχεία των τελευταίων εκδόσεων iPhone, iPad και Mac. Για να διευκολύνει τους χρήστες “να μπουν στην ιδέα”, η εταιρία θα δημιουργήσει ειδικές λίστες και θα προσφέρει ειδική σήμανση στα αρχεία που είναι κωδικοποιημένα με Dolby Atmos, ενώ θα προσφέρει συνεχώς νέο υλικό.
Σε ό,τι αφορά την δικαναλική αναπαραγωγή, η Apple σκοπεύει να κάνει διαθέσιμο το σύνολο του καταλόγου της (πάνω από 75.000.000 κομμάτια) κωδικοποιημένα με ALAC (Apple Loseless Audio Codec), γεγονός που σημαίνει ότι το αρχείο που έχει στα χέρια του ο χρήστης θα είναι πανομοιότυπο με το original. Για να γίνει η αναπαραγωγή με τον τρόπο αυτό, θα πρέπει ο χρήστης να διαθέτει την τελευταία έκδοση Apple Music και να κάνει τις σχετικές ρυθμίσεις στο υπομενού “Audio Quality”. Η βασική ανάλυση θα είναι “CD” (16/44,1) και θα φτάνει τα 24/48. Για τους απαιτητικούς, η Apple προσφέρει και μη απωλεστικώς συμπιεσμένα αρχεία μέχρι 24/192.