Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/10/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Aragon, Acurus και KLH στην ελληνική αγορά.

Aragon, Acurus και KLH στην ελληνική αγορά.
2021/10/05, [δ.τ.]

Τρεις παλιοί γνώριμοι από την χρυσή εποχή της υψηλής πιστότητας, επιστρέφουν στην ελληνική αγορά. Οι αδελφές, ελέω Indy Audio Labs, Aragon και Acurus και η ιστορική KLH και τα προϊόντα τους είναι διαθέσιμα στην αγορά από την Κοσμάς Hi-Fi.
Μετά από μια (συνήθη για αρκετούς κατασκευαστές της εποχής) επεισοδιακή πορεία, κατά την οποία άλλαξαν διάφορα χέρια, οι Aragon και Acurus φαίνεται ότι βρήκαν μια φιλόξενη στέγη στην μητρική Indy Audio Labs και συνεχίζουν, κατά τα γνωστά.
H Aragon διατηρεί μια μικρή σειρά συσκευών, στην οποία περιλαμβάνεται ο προενισχυτής Tungsten και δύο τελικοί, ο μονομπλόκ Iridium με ισχύ 400W και ο δικαναλικός, dual mono, Titanium με ισχύ 200W. Και οι δύο τελικοί χρησιμοποιούν το κλασικό, ιδιαίτερα χαρακτηριστικό σασί με την “γωνιακή” ψύκτρα που τόσο αγαπήθηκε στο παρελθόν από τους φίλους της εταιρίας.
H Acurus, από την άλλη, είναι σαφώς προσανατολισμένη στα ψηφιακά media, τον οικιακό κινηματογράφο και το πολυκαναλικό/multiroom audio. Στον κατάλογο των προϊόντων της περιλαμβάνονται δικαναλικοί και πολυκαναλικοί τελικοί ενισχυτές, ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής 2.1 (με ρυθμιζόμενη έξοδο για sub), επεξεργαστές AV καθώς και ένα σύστημα αντιστάθμισης της ακουστικής του χώρου (ASPEQT) το οποίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.
H KLH είναι από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές συσκευών ήχου, η πρώτη εταιρία στην οποία “έδρασε” (και έγινε διάσημος) ο Henry Kloss (ένας από τους δαιμόνιους τύπους του Hi-Fi στον οποίο οφείλεται η θεωρητική περιγραφή της ακουστικής ανάρτησης στα ηχεία, ο κλασικός δέκτης Model 8 της KLH και η πρώτη ενσωμάτωση Dolby B σε οικιακό κασετόφωνο). Σήμερα η εταιρία κατασκευάζει ηχεία για δικαναλικά και πολυκαναλικά συστήματα, με κορυφαία μοντέλα τα Kendall, Concord και Albany II, ενώ παρουσίασε και μια σύγχρονη (και εκσυγχρονισμένη!) έκδοση του ιστορικού Model 5. Η KLH προσφέρει και δύο μοντέλα ακουστικών, το “μεγάλο”, ανοικτού τύπου, over-ear, Ultimate One και τα ασύρματα -True Wireless/In-ear- Fusion.
Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα προϊόντα των Aragon, Acurus και KLH, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Κοσμάς Hi-Fi.

info: Κοσμάς Ηλίας & ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, http://www.kosmasaudiovideo.gr/, http://www.aragonav.com/, http://www.acurusav.com/, https://klhaudio.com/