Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/05/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ TRINITY ΤΗΣ WILSON BENESCH ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ...

AV BLOG 

SITE MAP


Trinity: Νέο ηχείο από την Wilson Benesch
18/05/2007
To Trinity είναι ένα ηχείο βάσης τριών δρόμων του οποίου οι σχεδιαστικές ρίζες φτάνουν μέχρι το 2003, όταν η εταιρία ξεκίνησε να μελετά το υπογούφερ Torus, την πρώτη προσπάθεια να προσεγγίσει την σχεδίαση ενός ηχείου που θα ήταν ικανό να κατέβει σε πολύ χαμηλές συχνότητες αλλά και να ανέβει σε πολύ υψηλές.  Το Trinity έχει ύψος λίγο πάνω από ένα μέτρο και η καμπίνα του είναι κατασκευασμένη από το αγαπημένο υλικό του Benesch, το P.A.C.T. (Poly Alloy Carbon Technology) το οποίο εξασφαλίζει τοιχώματα εξαιρετικής ακαμψίας με εσωτερικές ενισχύσεις από ατσάλινες ράβδους.
Οι μονάδες είναι στηριγμένες σε μια μπάφλα από μεταλλικό κράμα, πάχους 10 χιλιοστών η οποία στηρίζεται με την σειρά της σε μία δεύτερη επιφάνεια η οποία απομονώνει τους κραδασμούς των μονάδων από την υπόλοιπη καμπίνα.  Το ηχείο χρησιμοποιεί ένα μιντ/γούφεφ επτά ιντσών (W.B One), το γνωστό τουίτερ μιας ίντσας μαλακού θόλου της εταιρίας και ένα σούπερ τουίτερ το οποίο η Benesch ονομάζει Sphere και έχει αναπτυχθεί από την Ιαπωνική Murata. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται είναι πρώτης τάξης με πυκνωτές πολυπροπυλενίου και πηνία αέρος και έχουν συχνότητες cross τα 5kHz για το τουίτερ και τα 19kHz για το σούπερ τουίτερ. Το κύκλωμα είναι τοποθετημένο στη βάση του ηχείου ώστε να προστατεύεται από τις ταλαντώσεις και τα μαγνητικά πεδία των μεγαφώνων (χρησιμοποιήται μάλιστα και άμμος για πρόσθετη απόσβεση). Η φόρτιση της καμπίνας γίνεται με δύο οπές ανάκλασης οι οποίες ακτινοβολούν προς το δάπεδο.
Οπως θα περίμενε κανείς, το Trinity είναι ένα ηχείο που ανεβαίνει σε πολύ υψηλές συχνότητες, φθάνοντας τα 90kHz για αποκλίσεις -3dB, επίδοση που το κάνει κατάλληλο για αναπαραγωγή ηοχγραφήσεων υψηλής ανάλυσης (SACD και DVD Audio). Η ευαισθησία και η εμπέδηση του είναι συμβατικές, 90dBspl/W/m και 4Ω αντιστοίχως.
ΙΝFO: Εxclusive Audio, τηλ.: 210-823.6225, web: http://www.wilson-benesch.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr