Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/06/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η WEISS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΩΔΙΩΝ...

AV BLOG 

SITE MAP


Castor και Chiron: Ενισχυτής και καλώδια από την Weiss
31/05/2007
H Weiss ιδρύθηκε το 1985 όταν ο Daniel Weiss άφησε την, τότε, Studer-Revοx για την οποία σχεδίαζε συσκευές ψηφιακής επεξεργασίας. Στα πρώτα χρόνια μετά το 1990 η εταιρία έγινε γνωστή στον επαγγελματικό χώρο με την σειρά Gambit η οποία χρησιμοποιούσε επεξεργασία στα 40bit και μπορούσε να χειριστεί σήματα 96kHz ενω πριν από μερικά χρόνια ο Weiss αποφάσισε να μπει και στον χώρο των οικιακών συστημάτων. O DAC Medea, στην αρχή (με δυνατότητα upsampling και μεγάλες δυνατότητα καταστολής του jitter), και το transport Jason (επίσης με δυνατότητα upsamling μέχρι τα 176.4kHz) ήταν τα πρώτα προιόντα της εταιρίας που απευθύνονταν στους απαιτητικούς audiophiles. Πρόσφατα η Weiss παρουσίασε την επόμενη συσκευή της, έναν μονομπλόκ τελικό ενισχυτή με την ονομασία Castor. Πρόκειται για μια σχεδίαση που χρησιμοποιεί στάδια ισχύος σε τάξη D, αλλά βασίζεται σε γραμμικό αναλογικό τροφοδοτικό και μπορεί αποδώσει 300w σε φορτία 8Ω και 600w σε φορτία 4Ω με απόκριση συχνότητας 10Hz-50kHz (-3dB). H τάξη D, η οποία έχει πολύ χαμηλές απώλειες, επέτρεψε στην Weiss να χρησιμοποιήσει ένα κλειστό διπλό σασί το εσωτερικό περίβλημα του οποίου είναι μελετημένο ώστε να προσφέρει θωράκιση, ενώ το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από το κλασικό ανοδιωμένο αλουμίνιο όπως και οι υπόλοιπες συσκευές της εταιρίας. Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του single ended και balanced είσοδο επιλεγόμενες μέσω ενός διακόπτη καθώς επίσης και δυνατότητα ρύθμισης της ευαισθησίας στην περιοχή 0-22dB μέσω ενός επιλογέα με βήματα των 2dB. Υπάρχουν δύο ζεύγη υποδοχών της WBT για την σύνδεση ηχείων και προβλέπεται η δυνατότητα ταυτόχρονης εκκίνησης δύο τελικών από τον διακόπτη του ενός.
Ταυτόχρονα με τον Castor η Weiss παρουσίασε και την νέα σειρά καλωδίων της, με τον όνομα Chiron. Στην σειρά περιλαμβάνονται το Digital1 για ψηφιακές συνδέσεις AES/EBU, το Analog1 για αναλογικές συνδέσεις balanced καθώς επίσης και το Speaker1, τερματισμένο με δίχαλα για την σύνδεση των ηχείων. Χαρακτηριστικό των interconnects της σειράς είναι ότι δεν χρησιμοποιούν πλέγμα γείωσης ώστε να μειώνεται η χωρητικότητά τους ενώ στην περίπτωση του Speaker1 χρησιμοποιήται αγωγός τύπου Litz (δηλαδή πολύκλωνος με μονωμένους κλώνους ώστε να μειώνεται το επιδερμικό φαινόμενο). Ολα τα καλώδια προσφέρονται σε τυποποιημένα μήκη 1,2 και 3 μέτρων ενώ είναι δυνατή και η παραγγελία διαφορετικών διαστάσεων, αν αυτό απαιτείται.
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154-5,
web: http://www.weiss-highend.comhttp://www.locationhiend.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr