Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2007


english abstract

 

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: HIGH END ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Vitus Audio: High End από την Δανία...
22.01.2007
Η Vitus Audio ιδρύθηκε το 1995 από τον Hans Ole Vitus, ο οποίος εγκατέλειψε την θέση του στην Τexas Instruments για να αφοσιωθεί στον σχεδιασμό προιόντων ήχου. Το δεύτερο πρόσωπο στην Vitus, από το 2005, είναι ο Anders Grove ο οποίος φαίνεται να εξειδικεύεται στα καλώδια, έχοντας μάλιστα -στο παρελθόν- ιδρύσει μια σχετική εταιρία, την Argento Αudio.
Ο κατάλογος προιόντων της Vitus Audio δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένος περιλαμβάνοντας κατά κύριο λόγο ενισχυτικά στάδια. Οι σχεδιαστές της εταιρίας δείχνουν την προτίμησή τους στα διακριτά εξαρτήματα, στους ταιριασμένους διπολικούς ημιαγωγούς, στις true balanced τοπολογίες και στις balanced εξόδους και όλα τα προιόντα τους δείχνουν ποιοτικά κατασκευασμένα και με καλή αισθητική και εργονομία.
Ο προενισχυτής phono (SP-100, 19.000 ευρώ) είναι κατάλληλος για κεφαλές mm/mc και επιτρέπει την ρύθμιση της αντίστασης εισόδου μέσω εξωτερικών βυσμάτων που περιέχουν τις κατάλληλες αντιστάσεις, προσφέρει παθητική αποέμφαση RIAA (η οποία υλοποιήται με κάποιο δικτύωμα RC μεταξύ δύο σταδίων ενίσχυσης) και χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική dual mono με ξεχωριστά τροφοδοτικά για κάθε κανάλι. O προενισχυτής γραμμής (SL-100, 21.000 ευρώ) προσφέρει πέντε εισόδους συνολικά (3 balanced και 2 single ended) δυνατότητα ελέγχου του gain και βηματικό εξασθενητή ο οποίος ελέγχεται μέσω ηλεκτρονόμων και εισάγει μόνο μια αντίσταση στον δρόμο του σήματος σε κάθε θέση.
Η Vitus προσφέρει, επίσης, τρεις τελικούς ενισχυτές των οποίων το βασικό γνώρισμα είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε τάξη Α, όσο και σε τάξη ΑΒ αποδίδοντας και στις δύο περιπτώσεις σημαντική ισχύ. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά, ο κορυφαίος μονομπλόκ SM-101 (38.000 ευρώ το ζεύγος) αποδίδει 100W τόσο σε τάξη Α όσο και σε τάξη ΑΒ (αναρρωτιέται κανείς, βεβαίως, γιατί να επιλέξει την τάξη ΑΒ, πέραν της οικονομίας στο ρεύμα και της θερμότητας...) ενώ τα δύο μικρότερα μοντέλα είναι δικαναλικές σχεδιάσεις που αποδίδουν 25W σε τάξη Α και σε τάξη ΑΒ (ο SS-010, 10.000 ευρώ) και 50W/100W σε τάξη Α/ΑΒ αντίστοιχα (o SS-101, 23.000 ευρώ). Τα βάρη τους είναι αναλόγως εντυπωσιακά (ο μονομπλόκ ζυγίσει 74 κιλά το κάθε κανάλι, ο μεγάλος στερεοφωνικός 85 κιλά και ο μικρός "μόλις" 35 κιλά) αλλά θα θέλαμε η εταιρία να δίνει μερικές πληροφορίες παραπάνω, όπως, ας πούμε, σε ποιά φορτία αποδίδονται αυτές οι ισχείς...
Προφανώς, με την έλευσή του στην εταιρία, ο Grove έφερε μαζί του και τεχνογνωσία για την κατασκευή καλωδίων κι έτσι η Vitus προσφέρει αυτή την στιγμή την σειρά Andromeda στην οποία περιλαμβάνονται interconnect και καλώδιο ψηφιακού σήματος, καλώδιο για σύνδεση ηχείων και καλώδιο ισχύος.
Αν, τέλος, καταλάβαμε καλά, η εταιρία έχει στα σκαριά και ένα CD player με κωδικό SCD-010 το οποίο αναμένεται σχετικώς σύντομα.
ΙΝFO: web: http://www.vitusaudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr