Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/01/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ THORENS...

AV BLOG 

SITE MAP


H ιστορία ενός μύθου: Η Thorens μέσα από ένα βιβλίο...
08/01/2008
To “Thorens, Τhe Fascination of a Living Legend” εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2006 και στις 180 σελίδες του ο Gerhard Weichler κάνει μια αναλυτική διαδρομή στην ιστορία, τα πρόσωπα και τα προϊόντα ενός από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αναλογικών συστημάτων, ο οποίος, τις χρυσές δεκαετίες του βινυλίου υπήρξε μια από τις σημαίες της υψηλής πιστότητας με μοντέλα όπως το TD160. Το βιβλίο περιλαμβάνει μια σύνοψη των βασικών γεγονότων σε χρονολογική σειρά, όπου μαθαίνουμε ότι η Thorens ιδρύθηκε από τον Hermann Thorens το 1883 με αντικείμενο την κατασκευή μουσικών κουτιών και μουσικών ρολογιών και παρέμεινε μια οικογενειακή εταιρία μέχρι το 2000 οπότε και μετονομάστηκε σε Thorens Export Company. Στην ίδια σύνοψη μπορεί να βρει κανείς τις χρονολογίες παρουσίασης κάθε μοντέλου της εταιρίας μαζί με ένα μικρό σχόλιο για το κάθε ένα.
Το υπόλοιπο βιβλίο αποτελεί στην ουσία μια ανάπτυξη της σύνοψης αυτής με άφθονο φωτογραφικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει εκτός των κλασσικών “προϊοντικών” φωτογραφιών και ενδιαφέρουσες λήψεις από το εσωτερικό και τις λεπτομέρειες των συσκευών, μηχανολογικά σχέδια, μετρήσεις και δημιουργικά των διαφημίσεων της εποχής. Οι νεωτερισμοί της εταιρίας (όπως το περίφημο Rumpelmesskoppler, το σύστημα μέτρησης του rumble χωρίς την μεσολάβηση δίσκου) αναλύονται αρκετά διεξοδικά, όπως και τα μοντέλα που είχαν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ή ιστορική αξία, όπως ο βραχίονας Isotrak (o χαρακτηριστικός ευθύγραμμος βραχίονας με το εναλλακτό στέλεχος), το θηριώδες Reference καθώς επίσης και το Prestige. Το κείμενο είναι δίγλωσσο (γερμανικά και αγγλικά), λιτό αλλά με πολλές πληροφορίες στις οποίες περιλαμβάνονται επίσης, πίνακες με τεχνικά χαρακτηριστικά, cross references ακόμη και τιμές. Το μοναδικό πράγμα που λείπει από τα κατά τα άλλα εξαιρετικό πόνημα του Weichler (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι συνεργάτης του Jochen Rake της Transrotor) είναι ένα καλό αλφαβητικό ευρετήριο, ώστε να μπορεί κανείς να βρει το μοντέλο που τον ενδιαφέρει, εύκολα, χωρίς να είναι αναγκασμένος να το αναζητήσει στα εκτεταμένα περιεχόμενα. Σαφώς πρόκειται για μια έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη κάθε φίλου της αναλογικής τεχνολογίας, είτε αυτός διαθέτει κάποιο Thorens είτε όχι. To βιβλίο διατίθεται από την ελληνική αντιπροσωπεία της Thorens.
ΙΝFO: Αντήχηση, τηλ.: 210-805.5596, web: http://www.antihisi.gr/ , http://www.thorens.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr