Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/06/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η THORENS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ TD 160....

AV BLOG 

SITE MAP


Νέα έκδοση του TD160 από την Thorens
25/06/2007
To νέο πλατό φαίνεται να έχει σημαντικές διαφορές με τον διάσημο πρόγονό του, κάτι που είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια η ελβετική εταιρία φαίνεται να επενδύει σημαντικά σε νέα υλικά και αρχιτεκτονικές κατασκευής. Ετσι, για την απομόνωση των κραδασμών χρησιμοποιήται ένα σύστημα υποσασί με προοδευτική συμπεριφορά ως προς την απόσβεση ενώ η στήριξη τόσο του βραχίονα όσο και ολόκληρης της συσκευής  βασίζεται στο υλικό RDC (Resonance Dampening Compound). Το RDC κατασκευάζεται από την εταιρία Clearlight και αποτελείται από μικρόκοκκους διαφορετικών υλικών, μια δομή η οποία φαίνεται να εξασφαλίζει εξαιρετικές ιδιότητες στην απόσβεση των συντονισμών. Το πλατό του TD 160 HD είναι ακρυλικό και οδηγείται από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύγχρονο κινητήρα, μέσω ιμάντα ο οποίος εφάπτεται σε ένα εσωτερικό χείλος, χωρίς να χρειάζεται υποπλατό (κάτι που χαρακτήριζε όλα τα προιόντα της γενιάς του TD 160). Για την επαφή του δίσκου με το πλατό φροντίζει ένα ματ που είνσι συνδυασμός φελλού, φυσικού ελαστικού και πολυμερών υλικών, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία έχει και αντιστατικές ιδιότητες. Ο βραχίονας που συνοδεύει το TD 160 HD είναι ο TP 250, με μαγνητική ρύθμιση της δύναμης αντιολίσθησης, ο οποίος είναι βασισμένος στον γνωστό RB 250 της Rega. To πλατό μπορεί να δεχτεί και άλλους βραχίονες με μήκη 9-9.5 ιντσών.
Για το φθινόπωρο του 2007 έχει προγραμματισθεί και η παρουσίαση του TD 550, ενός μεγάλου μοντέλου το οποίο χρησιμοποιεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική σασί-υποσασί με ανάρτηση μέσω ελατηρίων. Εδώ, το υποσασί είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ώστε να εξασφαλίζεται μεγάλη ακαμψία και η ανάρτηση μπορεί να ρυθμιστεί, εύκολα, από το επάνω μέρος. Το μέγεθος της συσκευής είναι επαρκές ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση βραχιόνων μέχρι 12 ιντσών, ενώ η εταιρία μπορεί να προσφέρει το TD 550 με τον 309 της SME τοποθετημένο. Το πλατό είναι από αλουμίνιο, έχει βάρος 6.3 κιλά και οδηγείται μέσω ιμάντα (που εφάπτεται στην περιφέρεια) και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου σύγχρονου κινητήρα. Κάνοντας την σχετική υπέρβαση, η Thorens έχει τοποθετήσει τους διακόπτες χειρισμού (οn-off και επιλογής στροφών) στην πρόσοψη του πλατό, καταργώντας τα παραδοσιακά χειριστήρια στο επάνω μέρος. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η ύπαρξη εξόδων στο πίσω μέρος (και όχι ενος fixed καλωδίου) οι οποίες, μάλιστα, υποστηρίζουν τόσο single ended όσο και balanced συνδέσεις.  Ο αγοραστής του TD 550 μπορεί να επιλέξει το φινίρισμα, τόσο της πρόσοψης (χρώμιο ή μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο) όσο και των πλευρικών ξύλινων επιφανειών.
ΙΝFO: Αντήχηση, τηλ.: 210-805.5596, web: http://www.antihisi.gr/ , http://www.thorens.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr