Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/05/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:   H SPECTRON ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ULTRA AUDIO...

AV BLOG 

SITE MAP


Οι ενισχυτές της Spectron στην Ελληνική αγορά
23/05/2008
Η Spectron είναι μια εταιρία κατασκευής ενισχυτών ο ιδρυτής της οποίας είναι ο John Ulrick (εκ των συνιδρυτών της Infinity). Κατά τα φαινόμενα, η τάξη D απασχόλησε τον Ulrick από πολύ παλιά καθώς παρουσίασε κάποιες ιδέες του το 1974 (πιθανότατα σε μια προσπάθεια να προσφέρει dedicated ενισχυτές για τα μεγάλα μοντέλα της Infinity). Από την εποχή εκείνη και μέχρι σήμερα εξελίσσει τις ιδέες του γύρω από τα διακοπτικά στάδια και τα προϊόντα της Spectron αποτελούν την υλοποίηση των ιδεών αυτών.
Ο Ulrick έκανε την ενδιαφέρουσα επιλογή να μην χρησιμοποιήσει κάποιο module από τα υπάρχοντα στην αγορά αλλά να προχωρήσει σε μια δική του, custom σχεδίαση. Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτής είναι ότι μπορεί να συμπεριλάβει σε έναν βρόχο αρνητικής ανάδρασης το σύνολο του κυκλώματος. Σύμφωνα με τις περιγραφές της εταιρίας, ο έλεγχος του ενισχυτή γίνεται στο ψηφιακό πεδίο και για τον λόγο αυτό ο όρος “ψηφιακός ενισχυτής” που η εταιρία χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει τα προϊόντα της έχει κάποια λογική.
Ο κατάλογος της Spectron περιλαμβάνει αυτή την στιγμή τον δικαναλικό τελικό Musician III Signature Edition Mk2, μια σχεδίαση η οποία αποδίδει 600W σε φορτία 8Ω, 800W σε φορτία 4Ω και παραμένει σταθερή ακόμη και σε φορτία 0.1Ω, διαθέτει single ended και balanced εισόδους, καθώς επίσης και τον πολυκαναλικό Premiere με 5 ή 7 κανάλια. Ο Premiere χρησιμοποιεί τα ίδια κυκλώματα με τον Musician, διαθέτει δύο τροφοδοτικά και μπορεί να αποδώσει συνολικά μέχρι 3kW ισχύος.
Η πρώτη παρουσίαση της Spectron στους έλληνες audiophiles συνοδεύτηκε από ακρόαση του Musician III... ...η οποία έγινε στον χώρο επίδειξης της Stepcom και σε μικρές ομάδες ώστε να εξασφαλίζεται μια καλή θέση ακρόασης.
Η Spectron, τέλος,  στην προσπάθειά της να ελέγξει στο κύκλωμα του ενισχυτή όσο καλύτερα γίνεται χρησιμοποιεί μια δεύτερη σύνδεση με τα ηχεία μέσω βύσματος Speacon την οποία ονομάζει Remote Sense. Με τον τρόπο αυτό εισάγεται στον βρόχο ανάδρασης και το καλώδιο σύνδεσης των ηχείων.
Η παρουσίαση του  Musician III Signature Edition Mk2 πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Μαΐου στον χώρο επιδείξεων της Stepcom (Γούναρη 24, Ελληνικό). Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το ενισχυτή να οδηγεί τα Ascendo System Z-F3 με πηγή το Esoteric Χ-01  και καλώδια τα, επίσης νέα στην ελληνική αγορά , Stealth Audio. Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε και μια μίνι διάλεξη για τα διακοπτικά στάδια ισχύος από τον Δημήτρη Σταματάκο.
Τα προϊόντα της Spectron και της Stealth Audio αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Ultra Audio.
To σύστημα ακρόασης του  Musician III Signature Edition Mk2 περιελάμβανε τα ηχεία Ascendo System Z-F3 με πηγή το Esoteric Χ-01... ...καθώς επίσης και τα καλώδια της  Stealth Audio.
ΙΝFO: Ultra Audio, τηλ.: 6945-468.789, web: http://www.ultraaudiogroup.eu/, http://www.spectronav.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr