Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/03/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PLAYSTATION 3...

AV BLOG 

SITE MAP


Eφθασε! Εγινε η επίσημη παρουσίαση του PS3...
26.03.2007
Βάζοντας τέλος σε μια πολύμηνη αναμονή, οι εκπρόσωποι της Sony Hellas εξασφάλισαν μια εντυπωσιακή υποδοχή για το PS3 στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Μαρτίου και την οποία έσπευσαν να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των ελληνικών Μ.Μ.Ε. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του  Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου οι καλεσμένοι είδαν το PS3 να «τραβάει» μέσα στον High Definition κόσμο του τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, Άρη Σερβετάλη, ενώ παράλληλα μέσα από μια διασκεδαστική και ανατρεπτική παράσταση είχαν την ευκαιρία να βιώσουν και να κατανοήσουν σε τι ακριβώς παραπέμπει το moto "This is Living".
«Το PS3 είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παιχνιδομηχανή. Αποτελεί το ψηφιακό κέντρο ψυχαγωγίας του κάθε σύγχρονου σπιτιού. Είναι η πιο εξελιγμένη κονσόλα που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στο gaming, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα HD players, γεγονός που εξασφαλίζεται μέσω της συμβατότητας με Blu-Ray Disc», δήλωσε ο Γιάννης Γρατσώνης, Marketing Manager, Sony Hellas, και τόνισε: «Το PS3 ανοίγει την πόρτα σε έναν καινούργιο, ξεχωριστό κόσμο, ενώ με την τέλεια απόδοση ήχου και εικόνας που διαθέτει έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταφέρει σε αυτόν τον κόσμο όποιον λάβει μέρος σε αυτή την εμπειρία. Αυτόν τον νέο τρόπο ζωής προσπαθεί να περιγράψει το motto "This is Living"».
Στα πλαίσια της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με κάποιους από τους κορυφαίους τίτλους της SCEE ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Resistance: Fall of Man, MotorStorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition και Ridge Racer 7, οι οποίοι αποτελούν την εισαγωγή στο ευρύ line-up τίτλων του PS3, καθώς περισσότερα από 30 διαφορετικά παιχνίδια είναι διαθέσιμα από την πρώτη ημέρα της διάθεσής του στην αγορά.
Ο κος Γιάννης Γρατσώνης, Marketing Manager της Sony Hellas «εισάγει» στη διάσταση του Playstation3 το γνωστό ηθοποιό και παρουσιαστή της εκδήλωσης Aρη Σερβετάλη!
Η επίσημη ευρωπαική (και ελληνική) παρουσίαση, βεβαίως, δεν έκρυβε εκπλήξεις σχετικώς με την ίδια την συσκευή, της οποίας η φήμη προηγείται εδώ και μήνες, πριν ακόμη παρουσιαστεί στις αγορές της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ και αρκετό καιρό, λοιπόν, οι (ανυπόμονοι) gamers γνωρίζουν ότι το PS3 δεν θα είναι μια απλή κονσόλα αλλά ένα πλήρες σύστημα οικιακής διασκέδασης με δυνατότητα ανάγνωσης δίσκων SACD (ήχου υψηλής ανάλυσης) και Blu-ray (βίντεο υψηλής ευκρίνειας), έξοδο HDMI (έκδοσης 1.3) με δυνατότητα προβολής μέχρι 1080p, θα διαθέτει σκληρό δίσκο (60GB 2.5 ιντσών στην ευρωπαική έκδοση) ο οποίος μάλιστα θα μπορεί να αναβαθμιστεί με οποιονδήποτε αντίστοιχο δίσκο της αγοράς, και θα έχει δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Ολα αυτά βασίζονται στον, κατά κοινή ομολογία, πιο εξελιγμένο επεξεργαστή που υπάρχει αυτή την στιγμή, τον Cell, ο οποίος αναπτύχθηκε ως προιόν συνεργασίας των Sony, IBM και Toshiba, έχει εξαιρετικές επιδόσεις που φθάνουν τα 25GFlops και επέτρεψε στους σχεδιαστές της κονσόλας να χρησιμοποιήσουν μια νέα αρχιτεκτονική παράλληλης επεξεργασίας και να "βάλουν στο παιχνίδι" το RSX που ανέπτυξε η Nvidia και το οποίο, στην θέση του υποσυστήματος γραφικών, μπορεί να ανέβει μέχρι τα 250 εκατομύρια πολύγωνα ανα δευτερόλεπτο (κάτι παραπάνω από το δεκαπλάσιο σε σχέση με το PS2...).
Oσοι δεν αρέσκονται σε αυτού του είδους της τεχνικές λεπτομέρειες αλλά κρίνουν εκ του αποτελέσματος, θα χαρούν να μάθουν ότι το PS3 φαίνεται να είναι μια πολύ ευέλικτη συσκευή ικανή να υποστήρίξει μέχρι 7 ασύρματα χειριστήρια (η Sony τα ονομάζει Sixaxis και έχουν δυνατότητα εντοπισμού της κίνησής τους στον χώρο η οποία υποστηρίζεται από ορισμένα παιχνίδια και μεγαλύτερη ακρίβεια στα αναλογικά sticks), να δικτυωθεί ασύρματα μέσω WiFi (και σε ρυθμό ad-hoc με το PSP), να υποστηρίξει περιφερειακά USB (τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν από τρίτους κατασκευαστές) και βεβαίως να γράψει και να διαβάσει δεδομένα σε μνήμες flash (υποστηρίζονται CompactFlash, SD, Memory Stick Duo). Η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο (είτε ασύρματα είτε μέσω Ethernet) επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν browsing όπως και με τους υπολογιστές τους αλλά βεβαίως η Sony σκοπεύει να προσφέρει πολλές δυνατότητες online  gaming μέσω των σχετικών κοινοτήτων.
Ταυτόχρονα με την είσοδο της κονσόλας στην αγορά, τέλος, η SCEE παρουσίασε την ιστοσελίδα μέσω της οποίας οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να δουν ποιούς από τους τίτλους του PS2 θα μπορούν να παίξουν στο νέο μοντέλο του ευρωπαϊκού PS3.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr, http://www.playstation.gr, www.playstation.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr