Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/10/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ES ΤΗΣ SONY...

SITE MAP


Sony: Οι νέες συσκευές της σειράς ES
28/08/2008
Τα τρία νέα προϊόντα έχουν κωδικούς BDP-S5000ES, SCD-XA5400ES και STR-DA5400ES για το BD player το SA-CD player και τον ενισχυτή αντιστοίχως και ανήκουν στην κορυφαία σειρά προϊόντων της εταιρίας που είναι εδώ και αρκετά χρόνια γνωστή ως “ES”.
To BD player χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες HD Reality Enhancer καθώς και την γνωστή από τον ήχο Super Bit Mapping (αλλά εδώ σε έκδοση για σήματα βίντεο) για να προσφέρει εικόνα χωρίς τεχνουργήματα είτε αυτά προέρχονται από τον κόκκο του φίλμ, που διατηρήθηκε κατά την σάρωση της ταινίας είτε από την ίδια την μετατροπή του σήματος σε ψηφιακό και υποστηρίζει προβολή 1080p/24fps καθώς και το νέο χρωματικό μοντέλο Deep Color/x.v.color. Κατά την Sony η βελτίωση της εικόνας αντιστοιχεί με αύξηση του βάθους της κωδικοποίησης από τα 8 στα 14 bit. Εκτός από την έξοδο HDMI, η εταιρία έχει δώσει προσοχή και στην αναλογική έξοδο η οποία βασίζεται σε μετατροπείς D/A στα 14bit/297MHz. Από πλευράς ήχου το player υποστηρίζει DolbyTrueHD και DST HD Master τόσο με ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές όσο και ως stream μέσω του HDMI. Το BDP-S5000ES πραγματοποιεί upscaling των DVDs στα 1080p και είναι συμβατό τόσο με BD-Live όσο και με BonusView.
Το SA-CD player SCD-XA5400ES είναι μια συσκευή με διπλό οπτικό σύστημα, για ξεχωριστή ανάγνωση των CDs και των SA-CDs και έξοδο με την γνωστή balanced τοπολογία στους DACs (χρησιμοποιούνται 12 συνολικά). Ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή της Sony να εφοδιάσει το player της και με έξοδο HDMI μέσω της οποίας το stream DSD μπορεί να οδηγηθεί στον STR-DA5400ES, ώστε να εξασφαλίζεται το ότι το σήμα παραμένει στο ψηφιακό πεδίο όσο το δυνατόν περισσότερο. H συσκευή διαθέτει δικαναλική έξοδο (single ended και balanced) ενώ αν ο χρήστης θέλει πολυκαναλικό ήχο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το HDMI.
O ολοκληρωμένος  AV STR-DA5400ES είναι ο κορυφαίος της εταιρίας και αποδίδει 7x130W μέσω γραμμικών σταδίων ισχύος. Ο ενισχυτής διαθέτει 6 εισόδους HDMI και δύο εξόδους (ώστε να είναι δυνατή, εναλλακτικά, η οδήγηση τηλεόρασης και προβολέα και είναι συμβατός με streams  DolbyTrueHD και DST HD Master ενώ μπορεί να δεχτεί, μέσω HDMI, και DSD για αποκωδικοποίηση. To τμήμα βίντεο μπορεί να διαχειριστεί FullHD σήματα μέχρι 1080p/24fps. Η συσκευή διαθέτει νέο γραφικό user interface με δυνατότητα PIP ώστε να μπορεί κανείς να κάνει ρυθμίσεις ενώ παρακολουθεί πρόγραμμα, αυτόματο σύστημα ρύθμισης (το γνωστό Digital Cinema Auto Calibration) καθώς και δύο θύρες Digital Media ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με φορητές συσκευές ήχου.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...     

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr