Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/04/2007


english abstract

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ LOCATION SOUND!

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: SONUS FABER ELIPSA...

AV BLOG 

SITE MAP


Εlipsa: To νέο ηχείο της Sonus Faber
28.03.2007
Τo Elipsa είναι ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου του οποίου το όνομα παραπέμπει προφανώς στο σχήμα της καμπίνας η διατομή της οποίας είναι ελλειψοειδής, μια επιλογή που, κατά την εταιρία, εξασφαλίζει καλύτερο sound stage. Οι Ιταλοί δεν αρκέστηκαν σε αυτό το (σύνθετο στην κατασκευή του) σχήμα για να περιορίσουν τις περιθλάσεις αλλά ενσωμάτωσαν σε αυτό και μια συμβατική μπάφλα επεξεργασμένη σε τρείς διαστάσεις επάνω στην οποία έχουν τοποθετήσει τις μονάδες. Το Elipsa χρησιμοποιεί ένα τουίτερ μιας ίντσας με την τεχνολογογία "Ring Radiator" (κατά πάσα πιθανότητα βασισμένο σε κάποια μονάδα Revelator της Scanspeak), ένα ειδικά σχεδιασμένο μιντ 150 χιλιοστών με κώνο από ίνες ξύλου που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Symmetric Drive και ένα γούφερ 260 χιλιοστών με κώνο από κράμα αλουμινίου/μαγνησίου.
Τα μεγάφωνα οδηγούνται από φίλτρα δεύτερης τάξης με συχνότητες cross στα 250Hz και στα 2300Hz, με το σύστημα να έχει ονομαστική εμπέδηση 4Ω και ευαισθησία 91dB/2.83V/m.
Oσοι εκτιμούν την Sonus Faber για τις κορυφαίες καμπίνες της θα χαρούν να μάθουν ότι η καλή παράδοση διατηρείται και στην περίπτωση του Elipsa. Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από επάλληλα στρώματα ξύλου (20 αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου) καθώς και από μασίφ φύλλα σφενδάμου με τον προσανατολισμό των "νερών" να έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ελέγχονται καλύτερα οι συντονισμοί. Το Elipsa είναι αρκετά μεγάλο, με ύψος λίγο μεγαλύτερο του 1.20 (και βάρος λίγο μικρότερο από τα 50kg για κάθε ηχείο) και αυτό επιβάλλει την χρήση εσωτερικών εγκάρσιων ενισχύσεων ώστε να διατηρηθεί η ακαμψία σε υψηλά επίπεδα. Οι καμπίνες είναι ανοικτού τύπου με την οπή στην πίσω πλευρά και στηρίζονται στο δάπεδο μέσω τριών ρυθμιζόμενων ακίδων. Η Sonus Faber δίνει απόκριση συχνότητας 35Ηz-30kHz. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ηχείο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.
ΙΝFO: Sonus ΗiFi,  τηλ.: 210-866.0057, web: http://www.sonusfaber.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr