Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/02/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: AUDIOPHILE STREAMING ΑΠΟ ΤΗΝ SLIM DEVICES...

AV BLOG 

SITE MAP


Αudiophile streaming από την Slim Devices
06.02.2007
Kατ' αρχήν, καλόν είναι να εξηγήσουμε τί ακριβώς είναι το streaming, διότι αν περιμένετε να το καταλάβετε από την ίδια την Slim Devices, έχετε ατυχήσει: Με απλά λόγια, συσκευές όπως το Transporter αναλαμβάνουν να μεταφέρουν δεδομένα τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένο "κάπου" σε ένα οικιακό δίκτυο προς ένα σύστημα αναπαραγωγής και επειδή εδώ μιλάμε για ήχο, το σύστημα αυτό είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή ένας ενισχυτής (που μπορεί να δέχεται αναλογικά ή/και ψηφιακά σήματα) και δύο ηχεία. Πλην της μεταφοράς των αρχείων, απαραίτητη είναι και η αποκωδικοποίησή τους μέσω των κατάλληλων decoders. Iσως το πλέον γνωστό (και πλήρες) τέτοιο σύστημα να είναι το Sonos. Αυτό σημαίνει, ότι το Transporter το χρειάζεστε μόνο αν έχετε ή σκοπεύετε να αποκτήσετε έναν υπολογιστή στον οποίο θα αποθηκεύετε μουσική (σε διάφορα φορμά) και αν έχετε, ή σκοπεύετε να αποκτήσετε δικτυακή υποδομή στο σπίτι σας (ενσύρματη ή ασύρματη). Το Transporter δεν έχει σκληρό δίσκο για να αποθηκεύετε αρχεία ούτε οδηγό οπτικών δίσκων για να ripάρετε/γράφετε CDs. Τούτων λεχθέντων, ας δούμε με τί έχουμε να κάνουμε:
Είναι προφανές ότι το Transporter απευθύνεται σε audiophiles, πρώτον διότι κανένας άνθρωπος των υπολογιστών δεν θα έδινε 2.000 δολλάρια για να ακούει μουσική και δεύτερον γιατί είναι αρκετά φροντισμένο: Χρησιμοποιεί DACs της Asahi Kasei (ΑΚΜ ΑΚ4396) ένα σαφώς audiophile τσιπ που μπορεί να ανέβει μέχρι τα 24bit/192kHz, διαθέτει single ended και balanced αναλογικές εξόδους καθώς και πλήρες πακέτο ψηφιακών εισόδων/εξόδων, στο οποίο οι υποψιασμένοι θα διακρίνουν όχι μόνο τα 75άρια BNC (με ζεύξη μέσω μετασχηματιστών) για τις συνδέσεις S/PDIF αλλά και Word Clock, δηλαδή είσοδο για κεντρικό χρονισμό της συσκευής από εξωτερικό ρολόι! Τα φετίχ συνεχίζονται στα θέματα του jitter (με πολύ χαμηλές τιμές) και στα διαχωρισμένα, σταθεροποιημένα τροφοδοτικά τα οποία βασίζονται σε κυκλώματα Super Regulator του Walt Jung (ο Jung έχει γράψει μια σειρά ιστορικών άρθρων για την σταθεροποίηση στο The Audio Amateur, τα οποία επηρέασαν σημαντικά πολλούς σχεδιαστές).
Πέραν αυτών, το Transporter είναι πλήρες και στο επίπεδο διαχείρισης των δεδομένων: Μπορεί να δικτυωθεί ενσύρματα (μέσω Ethernet 100Mbps) και ασύρματα (μέσω 802.11g), διαθέτει ένα πλήρες πακέτο decoders που του επιτρέπουν να αποκωδικοποιήσει πρακτικώς τα πάντα (από WAV και AIFF και μή απωλεστικώς συμπιεσμένα Flac, Apple Lossless και WMA, μέχρι lossy MP3, Ogg Vorbis, ΑΑC, MP2 κ.λπ) και μπορεί να πραγματοποιήσει streaming διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών, χωρίς να είναι απαραίτητος υπολογιστής (απ' ευθείας από το router/modem). Το πακέτο συμπληρώνεται με ένα ανάλογο περίβλημα που διαθέτει χειρολαβές, virtual VUμετρα και ευανάγνωστη οθόνη.
ΙΝFO: web: http://www.slimdevices.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr