Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/07/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  AUDIOPHILE ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΓΙΑ HTPC ΑΠΟ ΤΗΝ SIMPLIFY...

AV BLOG 

SITE MAP


Audiophile ήχος για υπολογιστές από την Simplifi
16/07/2007
Η φιλοσοφία της Simplifi βασίζεται στην ιδέα ότι οι περισσότερες επιτραπέζιες συσκευές (όπως είναι οι ενισχυτές AV) δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση στην περίπτωση που ως front-end χρησιμοποιήται ένα HTPC επειδή προσφέρουν δυνατότητες τις οποίες ο υπολογιστής προσφέρει ήδη σε ανώτερη ποιότητα. Η Simplifi σχεδιάζει προιόντα τα οποία είναι συμβατά με τις γνωστές παλτφόρμες επάνω στις οποίες βασίζονται τα HTPC, με πρώτη και καλύτερη -βεβαίως- τα Windows Media Center, χωρίς όμως να αφήνει "απ' έξω" άλλες εναλλακτικές επιλογές όπως το Myth TV (open source για πλατφόρμες Linux) ή το Sage TV (για Win XP).
O κατάλογος της εταιρίας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες προιόντων που λείπουν από τον χώρο των HTPC: Μια σειρά τελικών ενισχυτών και μια κάρτα επέκτασης των εισόδων για όσους έχουν πολλές αναλογικές πηγές εικόνας.
Ολοι οι ενισχυτές της εταιρίας έχουν στάδια εξόδου σε τάξη "ΑΒ", αποδίδουν 50w/8Ω και 75w/4Ω και είναι διαθέσιμοι σε έκδοση πέντε καναλιών (με κωδικούς 5075) και επτά καναλιών (με κωδικούς 7075). Αυτό που αλλάζει, είναι ο τρόπος σύνδεσης με το HTPC. Η Simplifi διαθέτει τους ενισχυτές της με κλασικές αναλογικές εισόδους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνεργασία με κορυφαίες κάρτες ήχου καθώς και με είσοδο USB ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιοδήποτε σύστημα διαθέτει αντίστοιχη θύρα (δηλαδή, πρακτικώς με όλα...) και διαθέτουν ενσωματωμένο DAC, απομακρύνοντας την ευαίσθητη αυτή διαδικασία από το περιβάλλον του υπολογιστή. Το τίμημα, εδώ, είναι ότι υποστηρίζονται μόνο πέντε κανάλια. Για τους "προχωρημένους" που έχουν στην κατοχή τους μητρική της Intel η οποία υποστηρίζει τεχνολογία Viiv, η Simplifi προσφέρει τελικούς ενισχυτές επτά καναλιών οι οποίοι διαθέτουν ενσωματωμένο DAC και μπορούν να συνδεθούν οπτικά (μέσω Toslink) με το HTPC, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολο του ADAT (Αlesis Digital Audio Tape) το οποίο υποστηρίζει μέχρι οκτώ κανάλια (για συστήματα 7.1).
Η κάρτα επέκτασης της Simplify (AVEX-4W) υποστηρίζει μέχρι 4 εισόδους (1 S-Video και 4 Composite) και προσφέρει επεξεργασία 10bit (για το βίντεο) και 24bit/192kHz (για το audio). Περισσότερες πληροφορίες (τιμές και σημεία πώλησης θα βρείτε στο site της εταιρίας)
ΙΝFO: web: http://www.simplifidigital.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr