Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/05/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ SALAGAR SONICS...

AV BLOG 

SITE MAP


Salagar: Ηχεία εμπνευσμένα από μουσικά όργανα...
12/05/2008
Η Salagar ξεκίνησε την παρουσία της στην αγορά με χαμηλούς τόνους, παρουσιάζοντας πριν από αρκετό καιρό ένα δίδρομο ηχείο με την ονομασία Symphony S210. Είναι μια σχεδίαση που χρησιμοποιεί τουίτερ ίντσας της Scanspeak και δεκάιντσο γούφερ Vifa τα οποία οδηγούνται από ενσωματωμένους ενισχυτές 200W και ψηφιακά crossovers στα οποία έχει ενσωματωθεί λογισμικό διόρθωσης της ακουστικής του χώρου. Μια ματιά στον κατάλογο της εταιρίας, φέρνει στην επιφάνεια το γεγονός ότι έχει δοθεί μεγάλη σημασία στο φινίρισμα, αφού προσφέρονται έξι διαφορετικοί τύποι ξυλείας και οκτώ διαφορετικά χρώματα, ενώ και το σχήμα του ηχείου είναι -το λιγότερο- ενδιαφέρον αν όχι προκλητικό.
Η εταιρία μπήκε πιο δυναμικά στην αγορά στην εφετεινή CES, όπου παρουσίασε τρία νέα μοντέλα, το μικρό βάσης Sonnet S207, ένα ενεργό υπογούφερ S212 και το κεντρικό Serenade S307. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η Salagar με την κίνηση αυτή συμπλήρωσε το σύστημα Active Theater, δηλαδή ένα πλήρες πολυκαναλικό σύστημα. 
Το μικρό S207 ενσωματώνει τα ίδια ηλεκτρονικά με το S210 αλλά τρέχει διαφορετικό DSP και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως μικρό κυρίως ηχείο, είτε ως κεντρικό είτε και ως surround, με τις δύο πρώτες εφαρμογές να προτείνονται αν ο χώρος είναι μικρός. Για μεγαλύτερους χώρους, τον ρόλο του κεντρικού αναλαμβάνει το S307, μια σχεδίαση με δύο μιντ/γούφερ 7 ιντσών και το τουίτερ AirCirc της Scanspeak. Οι χαμηλές συχνότητες υποβοηθούνται από το ενεργό υπογούφερ της σειράς, το οποίο χρησιμοποιεί δύο δωδεκάιντσες μονάδες από τις οποίες η μια έχει ρόλο παθητικού ακτινοβολητή.  Το S212 μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως “κινηματογραφικό” sub μέσω της εισόδου LFE, είτε ως κλασικό  υπογούφερ μέσω των εισόδων L/R, διαθέτει παραμετρικό ισοσταθμιστή και ο ενισχυτής του έχει ισχύ 500W. Όλα τα ηχεία διαθέτουν balanced εισόδους ώστε να ελαχιστοποιήται η σημασία του μήκους των καλωδιώσεων και χρησιμοποιούν αρθρώματα διακοπτικών ενισχυτών Bang & Olufsen ICEPower. Η Salagar έχει ανακοινώσει και τις τιμές των ηχείων (στις ΗΠΑ): 7.000 δολάρια για ένα ζεύγος S207, 4.000 δολάρια για το κεντρικό S307 και 3.000 δολάρια για το υπογούφερ S212.
ΙΝFO: web: http://www.salagar.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr