Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/07/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Κεφαλή κινητού μαγνήτη

Goldring E3

Goldring E3

Το setup για την ακουστική αξιολόγηση δεν μεταβλήθηκε σε σχέση με αυτό της εργαστηριακής αξιολόγησης καθώς η Ε3 παρέμεινε στο πλατό αναφοράς και οδήγησε τον ίδιο προενισχυτή phono. Η τοποθέτηση της κεφαλής δεν κρύβει προβλήματα και -όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη σελίδα- οι καθαρές γραμμές του κελύφους επιτρέπουν την εύκολη ρύθμιση της γεωμετρίας.
Με την ακίδα της να είναι υπερελλειπτική (0,3x0,7mils) δεν είναι περίεργο που η πρώτη εντύπωση από την E3 περιλαμβάνει την καλή απόδοση των λεπτομερειών που υπάρχουν στο δίσκο και μια καλά καθορισμένη στερεοφωνική εικόνα, με αρκετό αέρα, δυνατότητες εστιασμού μεμονωμένων οργάνων και καλή αίσθηση του βάθους.
Αυτή η θετική παρουσία στον χώρο συνδυάζεται με αναλόγως καλή τονική ισορροπία, με το τελικό αποτέλεσμα να διαθέτει ελαφρώς υπογραμμισμένες χαμηλές συχνότητες, οι οποίες όμως δεν επιβάλλονται, αντιθέτως τονίζουν λίγο τα ρυθμικά μέρη και κάνουν το άκουσμα ευχάριστο και με καλή αίσθηση ροής, ομοιογενείς, σε σωστή απόσταση από τον ακροατή. Με την Goldring στην θέση της κεφαλής αναφοράς, το σύστημα ακούστηκε πειστικό πολύ χαμηλά, ελάχιστα υπερελεγχόμενο στις αποσβέσεις αλλά με καλή περιγραφή του παλμού και του όγκου στο όριο του φάσματος.
Οι μεσαίες συχνότητες φάνηκε να διαθέτουν καλή ισορροπία, περιγράφονται με καλή αίσθηση φωτεινότητας, χωρίς να είναι καθόλου προβολικές, αντιθέτως ίσως αποκλίνουν ελάχιστα προς έναν ήπιο, ξεκούραστο χαρακτήρα.
Ψηλά, η κεφαλή ακούστηκε με καλή έκταση ψηλά, με το σύστημα να ακούγεται αέρινο και με καλά χαρακτηριστικά ταχύτητας στα όργανα της περιοχής.

Goldring E3 Goldring E3

Η υψηλή ευαισθησία της, επιτρέπει την χρήση προενισχυτών phono με μέτριες δυνατότητες σε θέματα θορύβου, όπως είναι τα τυπικά κυκλώματα που συναντά κανείς σε ολοκληρωμένους ενισχυτές ή προενισχυτές. Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με ένα πλατό που δεν έχει υψηλούς μηχανικούς θορύβους, το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό από την πλευρά της δυναμικής περιοχής και αυτό η Ε3 έδειξε ότι μπορεί να το στηρίξει. Χαράξεις με έντονο μακροδυναμικό προφίλ, όπως είναι οι μεγάλες ορχήστρες, αποδόθηκαν με άνεση ενώ και οι μικρές, ενίοτε μόλις ακουστές, λεπτομέρειες δεν μας έλειψαν.
Η αναγνωστικότητα της κεφαλής κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα (κάτι που “φαίνεται” και στις μετρήσεις), με τα προβλήματα να είναι σπάνια, να αφορούν πραγματικά δύσκολες χαράξεις και γίνονται ακουστά με πολύ ευγενικό τρόπο. Σε καθημερινή χρήση, δεν θα ακούσετε την E3 να κάνει mistracking εύκολα, ακόμη σε κομμάτια κοντά στο κέντρο του δίσκου.

Τελικώς...

...είναι σαφές ότι η E3 είναι μια καλοσχεδιασμένη all-around, εισαγωγική κεφαλή, η οποία δεν θα αδικήσει κανένα είδος μουσικής. Είναι εύκολη στην εγκατάστασή της, έχει ευχάριστο, ισορροπημένο ηχητικό χαρακτήρα και καλές δυνατότητες απόδοσης των λεπτομερειών με τιμή που είναι πραγματικά εξαιρετικά λογική για τα προσφερόμενα. Προτείνεται ως μια πολύ καλή αγορά στην κατηγορία.

LISTENING SESSIONS

Η ηχογράφηση έγινε με το master recorder DV-RA1000 της Tascam σε PCM (24bit/192kHz) και τα αρχεία που προέκυψαν βρίσκονται στο διαδίκτυο σε μορφή FLAC ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν από τους αναγνώστες. Η διαδικασία απαιτεί την εγκατάσταση του media player foobar2000 μαζί με το plug-in για την δυνατότητα εκτέλεσης δοκιμής double blind ΑΒΧ. Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε τα αρχεία (θα το βρείτε σε μορφή .zip), να τα αποσυμπιέσετε, να το φορτώσετε στο foobar2000 και είτε απλώς να το ακούσετε, είτε, επιλέγοντας το μαζί με κάποιο άλλο (shift click), να ενεργοποίησετε την δοκιμή ABX.

TRACK LIST:

  1. Goldring E3/Linn Sondek LP12/Ittok, Rotel RHQ-10 "Michi".
  2. Πηγή Αναφοράς: Linn Sondek LP12/Ittok/Karma, Rotel RHQ10 "Michi".