Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/07/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Κεφαλή κινητού μαγνήτη

Goldring E3

Goldring E3

Θα μπορούσες να πεις ότι όλες οι κεφαλές της σειράς Ε είναι ίσες, αλλά κάποια είναι πιο “ίση” από τις άλλες... Και τα τρία μοντέλα έχουν σώμα από συνθετικό υλικό, μοιράζονται το ίδιο μαγνητικό σύστημα, το οποίο η εταιρία ονομάζει Magnetic Duplex Technology και για τον λόγο αυτό έχουν την ίδια ευαισθησία (3,5mV) και τις ίδιες απαιτήσεις φορτίου, με συνιστώμενη αντίσταση τα τυπικά 47KΩ και συνιστώμενη χωρητικότητα στην περιοχή των 100-200pF. Μοιράζονται, επίσης, την ίδια ανάρτηση, έχοντας και οι τρεις την ίδια ενδοτικότητα (20μm/mN). Η Goldring αναφέρει ότι η γεωμετρία κάθε κεφαλής μικρορυθμίζεται κατά την παραγωγή, έτσι ώστε να μηδενίζονται οι ανοχές και η ιχνηλάτηση του δίσκου να γίνεται κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες.

Goldring E3

Η κεφαλή δεν κρύβει δυσκολίες στην τοποθέτησή της. Έχει κοχλιοτομημένα σημεία τοποθέτησης (επομένως δεν απαιτούνται παξιμάδια). Η συσκευασία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα.

Οι βασικές τους διαφορές βρίσκονται στο στέλεχος και την ακίδα, με την Ε3 να χρησιμοποιεί στέλεχος από αλουμίνιο και ακίδα με υπερελλειπτικό προφίλ, ενώ η φθηνότερη Ε1 χρησιμοποιεί στέλεχος από συνθετικό υλικό (carbon) και σφαιρική ακίδα. Αν και δεν είδαμε κάποια σαφή αναφορά της εταιρίας που να το επιβεβαιώνει, υποψιαζόμαστε ότι η σειρά E ακολουθεί την συνήθη τακτική, δηλαδή οι ακίδες (που αντικαθίστανται εύκολα) είναι συμβατές με όλα τα σώματα, επομένως, μπορεί κάποιος να αναβαθμίσει μια Ε1 σε E3, όταν έλθει η ώρα.
Η E3 είναι μια τυπική, από την άποψη των προδιαγραφών, κεφαλή, με απόκριση 20Hz-20kHz, διαχωρισμό καναλιών μεγαλύτερο από 20dB και ισορροπία στο 1,5dB. Η μάζα της είναι στα 6,9gr, και σε συνδυασμό με την μεσαία της ενδοτικότητα την κάνουν κατάλληλη για βραχίονες μέσης ενεργού μάζας σε ό,τι αφορά την συχνότητα συντονισμού. Είναι προφανές,εδώ, ότι η Goldring δεν έχει καμία διάθεση να βάλει προβλήματα στον χρήστη και ότι η E3 θα ταιριάξει με τους περισσότερους βραχίονες που θα συναντήσει στην κατηγορία τιμής των αναλογικών συστημάτων για τα οποία προορίζεται.

Goldring E3

Το κέλυφος της κεφαλής είναι κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό και έχει καθαρές γραμμές, οι οποίες διευκολύνουν την τοποθέτηση και την ρύθμιση της.

Το σώμα της κεφαλής έχει πολύ καθαρές γραμμές, με σαφείς ακμές και έντονη χρωματική διαφοροποίηση του πλαισίου που στηρίζει την ακίδα και το στέλεχος. Εκτός από το θέμα της αισθητικής, αυτή η καθαρότητα των γραμμών διευκολύνει αρκετά την τοποθέτηση και τις ρυθμίσεις της γεωμετρίας, καθώς ο χρήστης μπορεί να δει καθαρά την θέση της κεφαλής σε σχέση με την επιφάνεια του δίσκου ή άλλα σημεία αναφοράς. Η Ε3 έχει κοχλιοτομημένα σημεία τοποθέτησης και η συσκευασία περιλαμβάνει τις απαραίτητες βίδες και το αντίστοιχο κλειδί Allen για την δουλειά. Η δύναμη ανάγνωσης μπορεί να είναι μεταξύ 1,5gr και 2,5gr με συνιστώμενη τιμή τα 2,0gr.

Goldring E3

Η E3 είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς E. Βασίζεται σε ακίδα με υπερελλειπτικό προφίλ, με στέλεχος από αλουμίνιο.