Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Με βάρος που πλησιάζει τα 10 κιλά και προσεγμένο μαύρο ματ φινίρισμα, το PE 1000 είναι μια αρκούντως εντυπωσιακή κατασκευή, η οποία πάντως παραμένει λιτή και δείχνει απλή και ευχάριστη στην χρήση της, ένα “ύφος” που λίγο-πολύ το περιμένεις από ένα πλήρως χειροκίνητο πλατό. Η απουσία ανάρτησης κάνει τα πράγματα απλούστερα και όλα τα μηχανικά μέρη είναι προσαρμοσμένα σε μια ξύλινη βάση κατασκευασμένη από MDF ύψους 38 χιλιοστών, η οποία, με την σειρά της, έρχεται σε επαφή με την εκάστοτε επιφάνεια στήριξης μέσω τριών ελαστικών σημείων

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Καλοκατασκευασμένο και ευχάριστο στην χρήση, το PE 1000 κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις. Είναι διαθέσιμο και σε διχρωμία (λευκό/μαύρο) και διαθέτει κάλυμμα, το οποίο δεν φαίνεται στις φωτογραφίες.

Η οδήγηση του πλατό γίνεται μέσω ενός επίπεδου ιμάντα, ο οποίος προσαρμόζεται απευθείας στην περιφέρειά του και παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα συνεχούς ρεύματος, οι στροφές του οποίου ρυθμίζονται ηλεκτρονικά. Το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό και ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μικρορυθμίσει τις στροφές (33 και 45) μέσω δύο αντίστοιχων ρυθμιστικών τα οποία είναι τοποθετημένα στο πίσω μέρος. Η επιλογή των στροφών γίνεται με έναν κλασικό διακόπτη.

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Ένας απλός διακόπτης ενεργοποιεί τον κινητήρα και επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει το ρυθμό περιστροφής.

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Ο άξονας είναι χαλύβδινος και το έδρανο χρησιμοποιεί κεραμικό σφαιρίδιο και επιφάνειες τριβής από τεφλόν.

Το πλατό είναι κατασκευασμένο από το υλικό POM (πολυφορμαλδεΰδη) ένα συνθετικό θερμοπλαστικό πολυμερές, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλη ακαμψία και εξαιρετική σταθερότητα σε ότι αφορά τις διαστάσεις διαμορφωμένων από αυτό εξαρτημάτων. Το POM χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε εφαρμογές audio και είναι, ίσως, περισσότερο γνωστό με την εμπορική ονομασία Delrin. Το ύψος του πλατό είναι 30 χιλιοστά και το βάρος του 3 κιλά. Ο άξονας περιστροφής είναι χαλύβδινος και το έδρανο περιλαμβάνει κεραμικό σφαιρίδιο (για την αξονική έδραση) και επιφάνειες τριβής από τεφλόν.

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Το πλατό είναι κατασκευασμένο από POM και παίρνει κίνηση, μέσω ιμάντα, από έναν κινητήρα συνεχούς ρεύματος με ηλεκτρονικό έλεγχο των στροφών.

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Εδώ συνδέεται το εξωτερικό τροφοδοτικό. Δεξιά διακρίνονται τα δύο σημεία μικρορύθμισης των στροφών.

Ο βραχίονας που χρησιμοποιεί το PE 1000 είναι σχεδιασμένος από την ίδια την Perpetuum και ονομάζεται TO 2016. Είναι ακτινικός με καρντανική ανάρτηση και στέλεχος από ανθρακονήματα. Η ρύθμιση της δύναμης ανάγνωσης γίνεται με μη βαθμονομημένο αντίβαρο και η εφαρμογή της δύναμης αντιολίσθησης με αναρτημένο, μέσω νήματος, βάρος. Η βάση του βραχίονα προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης του ύψους (επομένως και της VTA) και το πακέτο συμπληρώνεται από ένα lift με ενσωματωμένη απόσβεση.
Η Perpetuum προσφέρει το PE 1000 (όπως και τα PE 800, PE 1010 και PE 2525) με μια κεφαλή 2M Red της Ortofon, η οποία είναι ήδη τοποθετημένη και ρυθμισμένη. Η 2M Red είναι κεφαλή κινητού μαγνήτη, με ελλειπτική ακίδα και ευαισθησία 5.5mV (5cm/sec) η απόκριση συχνότητας της οποίας είναι -σύμφωνα με την Ortofon- 20Ηz-20kHz (+3/-1dB).
Το πλατό διαθέτει έξοδο με θηλυκά RCA, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιήσει το καλώδια της προτίμησής του για να το συνδέσει με τον προενισχυτή phono. Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα καλώδιο το οποίο φαίνεται καλής ποιότητας.

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Το PE 1000 διαθέτει επίχρυσα, θηλυκά βύσματα RCA για το καλώδιο σύνδεσης με τον προενισχυτή phono. Αν και στην συσκευασία περιλαμβάνεται ένα καλώδιο που φαίνεται καλής ποιότητας, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό της αρεσκείας του.

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Ο βραχίονας TO 2016 χρησιμοποιεί καρντανική ανάρτηση και στέλεχος από ανθρακονήματα. Η ρύθμιση της δύναμης ανάγνωσης γίνεται με μη βαθμονομημένο αντίβαρο και η δύναμη αντιολίσθησης εφαρμόζεται με αναρτημένο βάρος.

Perpetuum Ebner PE 1000/TO 2016/Ortofon 2M Red

Το PE 1000 συνοδεύεται από μια κεφαλή 2M Red της Ortofon η οποία είναι προεγκατεστημένη.