Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/09/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ PHILIPS ΣΤΗΝ IFA 2008...

AV BLOG 

SITE MAP


Συνέντευξη τύπου: H Philips στην IFA
Η Essence είναι μια τηλεόραση που σχεδιάστηκε ειδικά για εύκολη τοποθέτηση στον τοίχο, όντας λεπτή και με μικρό βάρος.
28/08/2008
Η Philips είναι, ίσως, ένας από τους λίγους κατασκευαστές consumer electronics που μπόρεσε να ακολουθήσει με άνεση το άνοιγμα της IFA προς τις οικιακές συσκευές, δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι ο Reinier Jens, αντιπρόεδρος της εταιρίας και επικεφαλής του τμήματος lifestyle για την Δυτική Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου αναφερόμενος σε μια... μηχανή καφέ, την Senseo Latte, η οποία αναμένεται να γίνει ανάρπαστη ανάμεσα στους μανιώδεις του καφέ (και η αίθουσα ήταν γεμάτη από τέτοιους, καθώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν μια τάση προς την ιερή καφετιέρα...). Ενώ οι εκπρόσωποι του ειδικού τύπου στριφογύριζαν νευρικά στις καρέκλες τους περιμένοντας τις “σοβαρές” ανακοινώσεις, ο Jens μίλησε με άνεση για αφρόγαλα, capuccino και latte macchiato φέρνοντας τα καλά νέα στο 20% των Ευρωπαίων που, σύμφωνα με σχετική έρευνα, δεν γνωρίζουν το πώς να φτιάξουν έναν τέτοιο καφέ (τέτοια αμάθεια, πια, που βαδίζουμε κύριοι;). Μετά, ήλθε η ώρα της τηλεόρασης και ο αντιπρόεδρος άλλαξε τροπάρι...
Η σειρά Aurea II περιλαμβάνει, τώρα συσκευές 37 και 42 ιντσών με την νέα έκδοση του Ambilight Spectra... ... καθώς και ένα ειδικά σχεδιασμένο Sound Bar.
Το εφετινό “αστέρι” στον χώρο της τηλεόρασης για την Philips έχει το όνομα Essence. Πρόκειται για μια Full HD συσκευή 42 ιντσών που βασίζεται στην τελευταία έκδοση του επεξεργαστή Perfect Pixel HD με frame rate 100Hz και πολύ μικρό βάθος που φθάνει τα 38 χιλιοστά στο πιο λεπτό σημείο της, και μικρό βάρος που ξεπερνά ελάχιστα τα 16 κιλά, έτσι ώστε η ανάρτηση σε εσωτερικούς τοίχους να είναι κάτι ρεαλιστικό. Η Essence χρησιμοποιεί ένα εξωτερικό σασί συνδέσεων ώστε να ελαχιστοποιήται ο αριθμός των καλωδίων προς το πάνελ το οποίο είναι, επίσης, πολύ γρήγορο, φθάνοντας τα 2mS. Ο ήχος της τηλεόρασης παράγεται από ένα sound bar ειδικά σχεδιασμένο, με ισχύ 15W ανά κανάλι.
O “μαύρος σκύλος” ήταν ένα κλιπάκι που παίχτηκε πολύ εφέτος στην IFA, για να επιδείξει τις μεγάλες δυνατότητες του LED backlighting. Το Cinema One είναι ένα μικρό αλλά πλήρες σύστημα οικιακού κινηματογράφου.
Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε, πάντως, η επιβεβαίωση ότι η Philips έκανε στροφή στις φωτιστικές πηγές που χρησιμοποιεί στα πάνελ LCD. Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της σε θέματα φωτισμού, παρουσίασε ένα νέο σύστημα backlighting με LEDs τα οποία είναι οργανωμένα σε συστοιχίες με την κάθε συστοιχία να ελέγχεται δυναμικά ως προς την φωτεινότητά της ανάλογα με το περιεχόμενο της κάθε σκηνής.  1152 LEDs σε 128 ομάδες εξασφαλίζουν ότι το πάνελ θα έχει εξαιρετικές επιδόσεις σε θέματα αντίθεσης, με τον Jens να δηλώνει ότι οι νέες τηλεοράσεις LCD της εταιρίας  ξεπερνούν τις επιδόσεις των plasma σε θέματα αναπαραγωγής του μαύρου. Η έρευνα συνεχίζεται με την Philips να αναζητά τρόπους μείωσης το βάθους του panel με την χρήση κυματοδηγών οι οποίοι, εκτός των άλλων θα εξασφαλίζουν μεγάλη ομοιογένεια στην φωτεινότητα ακόμη και σε μεγάλες οθόνες. Ένα σχετικό πρωτότυπο είχαμε την ευκαιρία να δούμε και από κοντά. Το κεφάλαιο “τηλεόραση” έκλεισε με τον εμπλουτισμό της σειράς Aurea η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι. Oι Aurea II περιλαμβάνουν τώρα πάνελς 37 και 42 ιντσών με Ambilight Spectra τελευταίας έκδοσης και με ένα ειδικά σχεδιασμένο Sound Bar.
To MCi500H περιλαμβάνει σκληρό δίσκο 160GB και μπορεί να προσπελάσει δικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η σειρά Streamium απέκτησε τρία νέα network players από τα οποία το 2900 περιλαμβάνει και τα ηχεία.
Οι φίλοι του καλού ήχου δεν έμειναν, επίσης, παραπονεμένοι. O Jens παρουσίασε μια τριάδα τεχνολογιών βελτίωσης του ήχου η οποία περιλαμβάνει το γνωστό Ambi sound για ήχο surround από δύο μόνο ηχεία, το LivingSound για επέκταση του sweet spot σε στερεοφωνικό-δικαναλικό πρόγραμμα και FullSound για την βελτίωση της ποιότητας των συμπιεσμένων αρχείων και ανακοίνωσε, επίσης, μια σειρά συσκευών που θα τις χρησιμοποιούν. Το Cinema One είναι ένα πλήρες σύστημα οικιακού κινηματογράφου, όχι μεγαλύτερο από μια μπάλα ποδοσφαίρου που προσφέρει iPod docking station και scaler στα 1080p, περιλαμβάνοντας και όλα τα απαραίτητα ηχεία και το υπογούφερ σε ένα περίβλημα, ενώ το ηχοσύστημα MCi500H προσφέρει δυνατότητες δικτύωσης μέσω της τεχνολογίας Streamium, σκληρό δίσκο 160GB και δυνατότητα πρόσβασης σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η σειρά συσκευών Streamium απέκτησε νέα players, με το “μεγάλο” 2900 να ενσωματώνει και τα ηχεία. Από την παρουσίαση δεν έλειψαν και τα Active Crystal, τα ειδικά γυναικεία αξεσουάρ που έχει σχεδιάσει η Philips σε συνεργασία με τον οίκο Swarovski και περιλαμβάνουν τέσσερα μοντέλα USB sticks καθώς και ένα σετ ακουστικών τεχνολογίας Bluetooth.
Τελευταία, αλλά όχι έσχατη: Η Senseo Latte είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μηχανή καφέ για τους λάτρεις του ροφήματος. Μερικές δοκιμές που κάναμε μας άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους...
ΙΝFO: Phιlips Ελλάς, ηλ.: 210-616.2000, web: http://www.philips.com, http://www.philips.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr