Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/06/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΝΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΤΗΣ PARASOUND...

AV BLOG 

SITE MAP


Eρχεται ο JC 2 της Parasound
25/06/2007
Για πολλούς από τους φίλους της, η Parasound έπασχε εδώ και καιρό από την έλλειψη ενός κορυφαίου προενισχυτή. Στην σειρά Halo, υπήρχαν, βεβαίως οι δύο Controllers (C1 και C2) και τα πράγματα βολεύτηκαν κάπως όταν αργότερα παρουσιάστηκε ο P3 αλλά οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν εύκολα στο ότι η εταιρία δεν είχε να προτείνει μια συσκευή εφάμιλλη του κορυφαίου μονομπλοκ JC 1, και -προφανώς- μέσα σε αυτούς ήταν και η ίδια η εταιρία. Σε μια εντελώς λογική κίνηση, ο Richard Schram, ο πρόεδρος της Parasound, ανέθεσε στον John Curl και την ομάδα του ( Bob Crump και Carl Thompson, γνωστοί και ως CTC Builders) την σχεδίαση του JC 2 έτσι ώστε και τυπικά να αποτελεί τον επίσημο συνοδό του JC 1, τον οποίο, επίσης, είχε σχεδιάσει ο Curl.
Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγάλος προενισχυτής με έξι εισόδους line από τις οποίες οι δύο είναι κατ΄επιλογήν balanced, εξόδους single ended και balanced, δυνατότητα σύνδεσης με αναστροφή της φάσης (ώστε ο χρήστης να διατηρεί την απόλυτη φάση του συστήματος -αν το επιθυμεί) και τον εσωτερικό κόσμο που θα περίμενε κανείς από ένα πνευματικό παιδί του Curl, δηλαδή, direct coupled κυκλώματα χωρίς πυκνωτές σύζευξης, ταιριασμένα FETs, ξεχωριστό τροφοδοτικό για τον έλεγχο και προσεγμένη ρύθμιση της στάθμης η οποία γίνεται σε δύο στάδια, ένα όπου η ρύθμιση γίνεται ξεχωριστά για το κάθε κανάλι και ένα master, όπου η ρύθμιση γίνεται συνολικά με ένα ηλεκτρικά κινούμενο ποτενσιόμετρο, μια προσέγγιση που αποφεύγει έξυπνα το ρυθμιστικό balance (που πολλοί σχεδιαστές δεν συμπαθούν ιδιαιτέρως). Κρίνοντας από τις φωτογραφίες του εσωτερικού, έχουμε να κάνουμε με μια προσεγμένη κατασκευή (με καλώδια της Canare παρακαλώ...) δρομολόγηση του σήματος με ηλεκτρονόμους και καλή τροφοδοσία με μετασχηματιστή R-Core και "γρήγορη" ανόρθωση. Τα βύσματα είναι της Vampire και της Neutrik ενώ η συσκευή διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό από θύρες που επιτρέπουν την ενσωμάτωσή της σε ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού (Triggers 12V και θύρα RS232). H συσκευή συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο. Ο JC 2 αναμένεται στην ελληνική αγορά κατά το τέλος Ιουλίου.
ΙΝFO: Spectrum Electronics, τηλ.: 210-240.5111, web: http://www.parasound.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr