Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/03/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: NΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ PANASONIC ΓΙΑ ΤΟ 2008...

AV BLOG 

SITE MAP


Νέα προϊόντα από την Panasonic
03/03/2008
Oι νέες σειρές προϊόντων της Panasonic έχουν, σύμφωνα με την εταιρία, ως βασικούς άξονες την υψηλή ποιότητα στην εικόνα και τον ήχο, την ευκολία στην χρήση και την υψηλή αισθητική. Επίσης, η εταιρία δείχνει να επενδύει στην τεχνολογία Viera Link, η οποία επιτρέπει την επικοινωνία των συσκευών μεταξύ τους, με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορεί να τις δει ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα με διάφορες πηγές (από BD player μέχρι φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και cd player) και ένα κεντρικό υποσύστημα προβολής και μάλιστα με κοινό τηλεχειριστήριο.
Από τα νέα προϊόντα της Panasonic, αιχμή του δόρατος είναι, όπως θα περίμενε κανείς, οι τηλεοράσεις.  Η εταιρία ανακοίνωσε ένδεκα νέες σειρές παραμένοντας στην στρατηγική που την θέλει να περιλαμβάνει και τις δύο τεχνολογίες, LCD και plasma, με διαγώνιους που κυμαίνονται από τις 26 μέχρι τις 103 ίντσες. Όλα τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν σάρωση 100Ηz και δυνατότητα προβολής 24p, ενώ μια σειρά από νέες τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα με το επίπεδο της κάθε συσκευής ώστε να βελτιώνεται η ποιότητα της εικόνας. Ανάμεσα στις τεχνολογίες αυτές βρίσκονται οι Vreal 2/2Pro και Vreal3/3Pro που περιλαμβάνουν συγκεκριμένες διατάξεις πάνελ, driver και επεξεργαστών, η IFC (Intelligent Frame Creation) για την δημιουργία των πρόσθετων καρέ που χρησιμοποιούνται για τα 100Hz,  η τεχνολογία δυναμικού ελέγχου του backlight Μοtion Focus καθώς επίσης και η τεχνολογία δυναμικού ελέγχου της αντίθεσης σε πάνελ plasma η οποία εκτοξεύει το κοντράστ στο 1.000.000:1! Ανάμεσα στα “περίεργα” που ανακοίνωσε στο τομέα αυτό η Panasonic είναι και το Viera Tough Panel, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αντέξει σε ισχυρά κτυπήματα, επειδή -σύμφωνα με έρευνα- πολύ συχνά όσοι παίζουν παιχνίδια στην τηλεόραση εκτοξεύουν εναντίον της το χειριστήριο...
Όσον αφορά στις φωτογραφικές μηχανές η σειρά Lumix εμπλουτίστηκε με τα μοντέλα TZ5 και FX35. Οι αποφάσεις της Panasonic σε ότι αφορά τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές βασίστηκαν στις τάσεις τις αγοράς οι οποίες δείχνουν ότι το κοινό απαιτεί μηχανές που συνδυάζουν ευρυγώνιους φακούς και μεγάλα οπτικά ζουμ μαζί με ευκολία στην χρήση. Οι άνθρωποι της εταιρίας “υποσχέθηκαν” ότι θα υπάρξουν σύντομα νέα και από το μέτωπο των D-SLR.
Στο κομμάτι των camcorders, ανακοινώθηκαν δύο μοντέλα με δυνατότητα αποθήκευσης σε μνήμες και σκληρούς δίσκους, τα οποία χαρακτηρίζονται ως τρίτης γενιάς, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι νέες μηχανές θα υποστηρίζουν λήψεις FullHd (1920x1080p στα 25fps) και θα λειτουργούν με το χρωματικό μοντέλο x.v.color. Tα νέα μοντέλα είναι το HDC-SD9 (με αποθήκευση σε μνήμες SD) και το HDC-HS9 το οποίο διαθέτει και σκληρό δίσκο 60GB ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέξει. Και οι δύο μηχανές χρησιμοποιούν τριπλό CCD και οπτικά Leica και υποστηρίζονται από τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων και αυτόματης ρύθμισης της αντίθεσης για δύσκολες λήψεις.
Στον χώρο των πηγών υψηλής ευκρίνειας, η Panasonic ανακοίνωσε το επόμενο Blu-ray player της, με κωδικό DMP-BD50. Πρόκειται για μια συσκευή η οποία θα υποστηρίζεται από ένα νέο τσιπ με την κωδική ονομασία UniPhier και το οποίο θα περιλαμβάνει τον decoder (για streams MPEG2, MPEG4-AVC και VC-1), καθώς επίσης και τους επεξεργαστές PHL και P4HD για την επεξεργασία του χρώματος και τον έλεγχο της εικόνας (σε επίπεδο pixel και frames) αντιστοίχως. Πρόκειται για μια FullHD συσκευή συμβατή με το τελευταίο Profile σε ό,τι αφορά την διαδραστικότητα, η οποία επιπροσθέτως μπορεί να αποκωδικοποιήσει υλικό σε AVCHD (μέσω κάρτας SD) και θα έχει ύψος μικρότερο από 60 χιλιοστά.
Όσοι έχουν συνηθίσει στις καλές ιδέες της Panasonic σε ότι αφορά τα recorders θα χαρούν να μάθουν ότι τα δύο νέα μοντέλα που ανακοινώθηκαν θα προσφέρουν, εκτός των άλλων, upconversion στα 1080p, ένα καλύτερα σχεδιασμένο user interface καθώς επίσης και την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως juke boxes για την αποθήκευση μουσικής, περιλαμβάνοντας μάλιστα και ενσωματωμένη βάση για metadata της Gracenote.
Τέλος, η Panasonic παρουσίασε δύο νέα συστήματα ήχου για πολυκαναλικές/κινηματογραφικές εφαρμογές το ένα από τα οποία χρησιμοποιεί Blu-ray (08 Blu-ray Disc Home Cinema System και 08 DVD Cinema Concept). Και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν ηχεία με μονάδες των οποίων τα διαφράγματα είναι κατασκευασμένα από ίνες μπαμπού ενώ το υπογούφερ είναι αρχιτεκτονικής Kelton με παθητικό ακτινοβολητή και στενή καμπίνα. Τα νέα συστήματα υποστηρίζουν ασύρματα ηχεία surround και μπορούν να συνεργαστούν μα iPod, ενώ διαθέτουν θύρα USB και υποδοχή για κάρτες SD.
ΙΝFO: Intertech, τηλ.: 210-969.2300, web: http://www.intertech.gr, http://www.panasonic-europe.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr