Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/06/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  H ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ PROJECTR/DVD PLAYER MOVIE TIME ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Εφθασε ο νέος MovieTime της Optoma
08/06/2007
O Optoma ΜovieTime DV10 παρουσιάστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια και φάνηκε από την αρχή μια καλή ιδέα: ένα πλήρες πακέτο για προβολές οικιακού κινηματογράφου με καλές δυνατότητες και λογική τιμή. Πρόσφατα, η Optoma παρουσίασε την επόμενη γενικά MovieTime, με κωδικό DV11. O DV11 έχει αρκετές διαφορές με τον DV10, σε θέματα αισθητικής, καθώς φαίνεται ότι έχει ξανασχεδιαστεί για να γίνει περισσότερο κομψός. Σε αντίθεση με το top-loading transport του προηγούμενου μοντέλου, ο DV11 διαθέτει μηχανισμό slot, σχεδόν αόρατο στο πίσω μέρος, και παρά το γεγονός ότι οι δυο συσκευές έχουν ίδιες διαστάσεις, φαίνεται πιο "μαζεμένος" στο μάτι -τουλάχιστον κρίνοντας από τις φωτογραφίες.
Οσον αφορά την μηχανή προβολής, τώρα, η Optoma, προσπαθώντας προφανώς να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα τιμής, δεν έκανε κάποια έκπληξη. Χρησιμοποιεί και πάλι το τσιπ των 2.54 ιντσών "DarkChip 2" με εγγενή ανάλυση 854x480 αλλά παράλληλα έχει ανεβάσει την φωτεινότητα στα 1600 ANSI Lumens. To DV11 είναι συμβατό με σήματα μέχρι 720p/1080i  μπορεί δηλαδή να συνεργαστεί με πηγές υψηλής ευκρίνειας και διαθέτει φακό με χειροκίνητο ζουμ και εστίαση.
Βεβαίως, το δυνατό του σημείο είναι το μέγεθος της προβολής που μπορεί να επιτύχει: Με φακό που έχει throw ratio από 1.26:1 μέχρι 1.41:1 μπορείτε να έχετε μια εικόνα 50 ιντσών από απόσταση περί τα 1.6 μέτρα και μια εικόνα 100 ιντσών από μια απόσταση 3.2 μέτρων. Το μέγιστο πλάτος  που δίνει η εταιρία είναι κάτι παραπάνω από 9 μέτρα (άλλο, τώρα, το πού θα πρέπει να καθίσετε για να δείτε εικόνα ανάλυσης 480 γραμμών με πλάτος κάδρου 9 μέτρων...)
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης ο DV11 προσφέρει τα βασικά, με δεδομένο ότι έχετε ήδη εξασφαλίσει πλήρως ψηφιακή μετάδοση του σήματος μέχρι το DMD, από το ενσωματωμένο player. Eτσι, στην πίσω πλευρά υπάρχουν υποδοχές VGA/SCART (με δυνατότητα RGB), composite και S-Video, έξοδος ήχου (αναλογική και ψηφιακή) καθώς και είσοδος ήχου από εξωτερική πηγή, ενώ η εταιρία αναφέρει ότι υπάρχει και έξοδος για υπογούφερ.
Ο DV11 είναι ήδη διαθέσιμος στην τιμή των 979 ευρώ.
ΙΝFO: Adamco, τηλ.: 210-644.4512, web: http://www.adamco.gr, http://www.optoma.co.uk
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr