Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/02/2007


english abstract

 

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: TEBALDI: ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΗΧΕΙΟ ΤΗΣ OPERA...

AV BLOG 

SITE MAP


Tebaldi: Το κορυφαίο ηχείο της Opera

13.02.2007
H Opera είναι μια εταιρία ηχείων με έδρα την Ιταλία η οποία ιδρύθηκε το 1989 οπότε και παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο με το όνομα Caruso. Ο κατάλογος με τα προιόντα της περιλαμβάνει τρεις σειρές, την Classica, με τα Prima, Seconda και Quinta, την Callas με τα Diva, Divina, Sp, Mini, Centro και Voce και την κορυφαία Lirica της οποίας μοναδικό μέλος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι το Tebaldi.
Το συγκεκριμένο ηχείο είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή δαπέδου με βάρος 90 κιλών, ύψος περί το 1.5 μέτρο και πρισματική διατομή, καμπίνα κατασκευασμένη από mdf και κόντρα πλακέ θαλάσσης, της οποίας οι πλευρές είναι καμπυλωμένες και η μπάφλα πρισματική ώστε να ελαχιστοποιούνται οι περιθλάσεις. Πέρα από την ίδια την κατασκευή η οποία φαίνεται να είναι κορυφαίας ποιότητας (διατηρώντας την παράδοση των μεγάλων ιταλών κατασκευαστών) το εντυπωσιακό με το Tibaldi είναι η επιλογή των μονάδων του.

Πρόκειται για ένα ηχείο τριών δρόμων με τουίτερ θόλου μίας ίντσας για τις υψηλές συχνότητες, δύο μιντ/γούφερ με κώνο από μαγνήσιο 6 ιντσών  (κατά πάσα πιθανότητα της SEAS) για την μεσαία περιοχή και δύο πλευρικά τοποθετημένα 8ιντσα γούφερ με κώνο από αλουμίνιο, των οποίων η λειτουργία υποβοηθείται από ισάριθμους παθητικούς ακτινοβολητές. Κάθε ζεύγος γούφερ/ακτινοβολητή φορτίζεται από τον δικό του θάλαμο, τα δύο μιντ έχουν τον δικό τους, ενώ τα φίλτρα και τα βύσματα βρίσκονται επίσης τοποθετημένα σε απομονωμένο χώρο. Η μπάφλα έχει πλάτος 160 χιλιοστών και πάχος 50, διαστάσεις που προιδεάζουν για χαμηλούς χρωματισμούς και καλή εικόνα αλλά όσον αφορά στην τελευταία υπάρχει ένα ακόμη κρυφό χαρτί των Ιταλών το οποίο ονομάζεται CLD (Cross Link Dipole). H Opera έχει δώσει στο Tebaldi ελεγχόμενο χαρακτήρα διπόλου, χρησιμοποιώντας τέσσερα τουίτερ τοποθετημένα στην πίσω πλευρά του ηχείου, τα οποία οδηγούνται ανά ζεύγη μέσω φίλτρων διέλευσης υψηλών συχνοτήτων με αποκοπή στα 2kHz. Τα γούφερ και οι παθητικοί ακτινοβολητές είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να ακτινοβολούν μακρυά από τους τοίχους (τα ηχεία είναι κατοπτρικώς συμμετρικά και οι μονάδες χαμηλών βρίσκονται δεξιά στο αριστερό ηχείο και αριστερά στο δεξί, όπως τα βλέπει ο ακροατής), επιλογή η οποία κατά την εταιρία μειώνει τον ρόλο των πλάγιων τοίχων στην απόδοση του ηχείου.
Από πλευράς τυπικών χαρακτηριστικών, το Tebaldi έχει απόκριση 20-30.000Hz, ευαισθησία 90dB/w/m και εμπέδηση 4Ω ονομαστική (3.2Ω ελάχιστη).
ΙΝFO: Studio 82, τηλ.: 210-956.4101, web: http://www.operaloudspeakers.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr