Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/06/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Octave διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Octave διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.
20/06/2016, [δ.τ.]

Από τους πλέον σοβαρούς κατασκευαστές ενισχυτών με λυχνίες, η Γερμανική Octave του Andreas Hofmann, γνωστού για την “υβριδική” σχεδιαστική του προσέγγιση (η οποία περιλαμβάνει κυκλώματα με ημιαγωγούς και λυχνίες, τα πρώτα κυρίως σε ρόλο ελέγχου και τις δεύτερες στον ρόλο της ενίσχυσης), υποστηρίζεται πλέον και στην ελληνική αγορά.
Η Octave ξεκίνησε το 1968, ως “Hofmann” και ήταν μια εταιρία περιέλιξης μετασχηματιστών. Κάτι λιγότερο από δέκα χρόνια μετά, το 1975, ο υιός Hofmann (Andreas) δημιούργησε τους πρώτους ενισχυτές, χρησιμοποιώντας τόσο ημιαγωγούς όσο και λυχνίες ενώ οι δεκαετίες των 80s' και των 90s' υπήρξαν η περίοδος ωρίμανσης της εταιρίας (και κατά πάσα πιθανότητα του ίδιου του Andreas Hofmann ως σχεδιαστή). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παρουσιάστηκε και το σημαντικότερο ίσως (από ιστορικής άποψης) μηχάνημα της εταιρίας, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής V 50, σχεδιασμένος γύρω από ένα στάδιο εξόδου με EL34 με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της τροφοδοσίας και ιδιαίτερα χαρακτηριστική αισθητική.
Σήμερα, η Octave διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ενισχυτών στην οποία περιλαμβάνονται τέσσερις ολοκληρωμένοι ενισχυτές, τέσσερις προενισχυτές γραμμής και δύο προενισχυτές phono καθώς και τέσσερις τελικοί ενισχυτές (δύο δικαναλικοί και δύο μονομπλόκ).
Για τα στάδια εξόδου, ο Hofmann δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην συνδεσμολογία push-pull με λυχνίες KT120 και 6550 (το 2015 παρουσιάστηκε και η πρώτη σχεδίαση της εταιρίας με KT150, o ολοκληρωμένος ενισχυτής V 80 SE). Πέρα από τις συσκευές, η Octave διαθέτει στην αγορά μια σειρά από τρία εξωτερικά τροφοδοτικά για την βελτίωση των συνθηκών τροφοδοσίας καθώς και μια σειρά από αρθρώματα (modules) μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει κάποιους από τους προενισχυτές (τον Phono Module, ο οποίος παρουσιάστηκε το 2010 και τον HP700 ο οποίος παρουσιάστηκε το 2014) ανάλογα με τις ανάγκες του. Στα αρθρώματα αυτά περιλαμβάνονται προενισχυτές phono για κεφαλές MM και MC (solid state ή με step-up, καθώς και με balanced εισόδους) αλλά και στάδια εισόδου line με μετασχηματιστές απομόνωσης.
Στη σειρά των συσκευών της εταιρίας, ξεχωριστή θέση έχουν ο προενισχυτής και οι τελικοί Jubilee. O προενισχυτής παρουσιάστηκε το 1998 και είναι η πρώτη σχεδίαση του Hofmann που έχει σαν στόχο τον χώρο των συσκευών χωρίς συμβιβασμούς. Τον προενισχυτή ακολούθησαν, το 2003, δύο μονομπλόκ τελικοί (Mono και Mono SE), με οκτώ 6550 ανά κανάλι ο πρώτος και οκτώ ΚΤ120 ανά κανάλι ο δεύτερος, οι οποίοι αποδίδουν 250W και 400W/4Ω αντιστοίχως. Την περασμένη χρονιά, η Octave παρουσίασε τον V 80 SE, την βελτιωμένη έκδοση του κορυφαίου ολοκληρωμένου της, ο οποίος βασίζεται σε λυχνίες KT 150, διαθέτει νέο ενισχυτή ακουστικών και νέο στάδιο προενίσχυσης.
Τα προϊόντα της Octave αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Sound Gallery.

info: Sound Gallery, τηλ.: 210-6049.340, http://www.soundgallery.gr/, http://www.octave.de/