Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 13/06/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ρίξτε μια ματιά στα αξεσουάρ της Inakustik!


Ρίξτε μια ματιά στα αξεσουάρ της Inakustik!
18/05/2016, [δ.τ.]

Το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε την Inakustik από τις σειρές των καλωδίων της, αλλά δεν αποκλείεται να σας έχει διαφύγει το ότι ο Γερμανός κατασκευαστής προσφέρει μια εκτεταμένη σειρά από αξεσουάρ που ξεκινούν από προενισχυτή phono και καταλήγουν σε Android TV Box. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεταξύ τους υπάρχει κάτι που σας ενδιαφέρει.
Η σειρά της Inakustik περιλαμβάνει μια σειρά από προσαρμογείς που μπορούν να αποδειχτούν χρήσιμοι, όπως αυτός που μετατρέπει τα οπτικά ψηφιακά σήματα σε ηλεκτρικά (από Toslink σε Coaxial) αλλά -σε άλλη έκδοση- και το αντίστροφο, και αυτός που επιτρέπει την σύνδεση των κινητών τηλεφώνων σε θύρα HDMI, βασισμένος στο πρότυπο MHL και επιτρέποντας τη μεταφορά σημάτων 1080p.
Για όσους θέλουν μια λύση στο θέμα της μετατροπής ψηφιακών σημάτων σε αναλογικά, υπάρχει ο απλός DAC Star, ο οποίος διαθέτει μια οπτική και μια ομοαξονική είσοδο και μια αναλογική έξοδο στάθμης Line. Οι χρήστες media players και smartphones με δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ασύρματο μετατροπέα d/a της εταιρίας ο οποίος, μάλιστα, υποστηρίζει και την τεχνολογία NFC και εύκολο pairing μέχρι και οκτώ διαφορετικών συσκευών. Η συσκευή προσφέρει και οπτική έξοδο ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε άλλον μετατροπέα d/a και υποστηρίζει aptX.
Σε πιο “σοβαρές” εφαρμογές, τώρα, η Inakustik προσφέρει έναν μικρό προενισχυτή ο οποίος περιλαμβάνει είσοδο MM/MC για φωνογραφικές κεφαλές και Line In για άλλες, συμβατικές, αναλογικές πηγές. Ο προενισχυτής διαθέτει ενσωματωμένο μετατροπέα a/d για την ψηφιοποίηση των αναλογικών σημάτων (τόσο από την Line In όσο και από την είσοδο phono) και θύρα USB για σύνδεση με υπολογιστή και μεταφορά τους σε μορφή stream ώστε να μπορούν να αρχειοθετηθούν. Αρκετά ενδιαφέροντες επίσης είναι και οι δύο ενισχυτές ακουστικών που προσφέρει η εταιρία, ο No.1, σχεδιασμένος να συνοδεύει smartphones και “μεγάλα” media players και ο No.2, σχεδιασμένος να τοποθετείται σε θύρες USB υπολογιστών για να βελτιώνει τον ήχο τους.
Τέλος, οι χρήστες που αναζητούν απλές λύσεις σε θέματα δικτύωσης και streaming, θα βρουν ενδιαφέροντα τόσο το DLNA/HDMI Stick όσο και το Internet TV Box. Το πρώτο, είναι μια μικρή συσκευή σε μορφή στικ η οποία συνδέεται σε μια θύρα HDMI της τηλεόρασης (και τροφοδοτείται από μια θύρα USB) και επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση πηγών ήχου και εικόνας με βάση το πρότυπο DLNA και το streaming ήχου και εικόνας. Το δεύτερο, είναι ένας πλήρης μικρός υπολογιστής βασισμένος σε Android (4.2) ο οποίος συνδέεται στην τηλεόραση και την μετατρέπει σε κόμβο διαχείρισης δεδομένων, μέσων και εφαρμογών (στην πραγματικότητα, δηλαδή, μετατρέπει κάθε συμβατική τηλεόραση σε “έξυπνη”).

info: Projecting & Sounding Art, τηλ.: 210-994.9071-072, http://www.projecting-art.com/, http://www.in-akustik.de/