Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 05/09/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Denon: Σειρά “X” με τεχνολογία HEOS.

Denon: Σειρά “X” με τεχνολογία HEOS.
2016/08/30, [δ.τ.]

Η Denon ανακοίνωσε τους δύο πρώτους ραδιοενισχυτές AV στη σειρά “X” οι οποίοι θα υποστηρίζουν την τεχνολογία δικτύωσης HEOS που έχει αναπτύξει η ίδια. Τα μοντέλα είναι τα AVR-X6300Η και AVR-X4300H και αναμένονται στην αγορά τον Οκτώβριο.
Το μικρότερο από τα δύο μοντέλα είναι ο AVR-X4300H και περιλαμβάνει εννέα κανάλια με ισχύ 200W ανά κανάλι. Μπορεί να υποστηρίξει συστήματα οικιακού κινηματογράφου συμβατά με Dolby Atmos, DTS:X και Auro 3D (το τελευταίο προαιρετικώς, μέσω αναβάθμισης η οποία θα έχει κάποιο κόστος). Ο ενισχυτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα 7.1.2 και 5.1.4 χωρίς να απαιτήσει την χρήση άλλου εξωτερικού ενισχυτή ενώ, αν ο χρήστης προσθέσει έναν ακόμη, δικάναλο, τελικό, μπορεί να στήσει και συστήματα 7.1.4. Αν οι απαιτήσεις σε κανάλια είναι μικρότερες, ο 4300 μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να υποστηρίξει πολυζωνικές εγκαταστάσεις (μέχρι τριών ζωνών, με δυνατότητα χρήσης διαφορετικής πηγής).
Οι τελικοί ενισχυτές βασίζονται στην τοπολογία D.D.S.C-HD της Denon (dynamic Discrete Surround Circuit -High Definition) και σε ό,τι αφορά την ψηφιακή επεξεργασία του σήματος στον γνωστό, αλγόριθμο AL24 της εταιρίας και σε μετατροπείς d/a 32bit/192kHz.
Ο AVR-X4300H μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming μέσω Airplay και Bluetooth και η ενσωμάτωση του HEOS επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως η Spotifym το TuneIn, το Deezer, το Tidal και το SoundCloud. Υποστηρίζονται αρχεία υψηλής ανάλυσης (FLAC και DSD) και ο χειρισμός της συσκευής μπορεί να γίνει από την σχετική εφαρμογή (HEOS App) η οποία διατίθεται δωρεάν.
Στο κομμάτι της εικόνας, ο ενισχυτής προσφέρει 8 εισόδους HDMI (2.0a) και τρεις εξόδους για την σύνδεση ισάριθμων συστημάτων προβολής και είναι συμβατός με το HDCP 2.2 ώστε να μπορεί να διαχειριστεί σήματα 4K/UHD (σε επίπεδο pass-through, η συσκευή μπορεί να διαχειριστεί streams 4:4:4, HDR και BT.2020). Επιπροσθέτως, περιλαμβάνει scaler ο οποίος μπορεί να αναβαθμίσει υλικό συμβατικής και υψηλής ανάλυσης σε 4K/UHD.
Ο κορυφαίος μεταξύ των δύο νέων ραδιοενισχυτών που ανακοινώθηκαν είναι ο AVR-X6300H, μια συσκευή η οποία διαθέτει 11 κανάλια με ισχύ 205W ανά κανάλι. Κάθε ένας από τους τελικούς ενισχυτές βασίζεται σε τοπολογία διακριτών ημιαγωγών DHCT (Denon High Currend Transistors).
Και οι δύο ενισχυτές θα είναι διαθέσιμοι σε μαύρο ή ασημί χρώμα.

info: Κινοτεχνική, τηλ.: 210-960.1071-2, http://www.kinotechniki.gr/, http://www.denon.com/