Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 21/11/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα καλώδια της Atlas επιστρέφουν στην ελληνική αγορά.

Τα καλώδια της Atlas επιστρέφουν στην ελληνική αγορά.
2016/11/10, [δ.τ.]

H Atlas Cables, ένας από τους σημαντικούς Βρετανούς κατασκευαστές καλωδίων, με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη γκάμα τιμών και το μεγάλο εύρος των εφαρμογών τις οποίες καλύπτει, επέστρεψε στην ελληνική αγορά με την υποστήριξη της Sound Gallery, στο demo room της οποίας μπορείτε να δείτε και να ακούσετε προϊόντα από σειρές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία, όπως η Mavros και η Asimi.
Ο άνθρωπος πίσω από την φιλοσοφία και τα καλώδια της Atlas Cables ήταν ο John Carrick, ένα όνομα που λέει πολλά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία φίλους του βινυλίου, αφού υπήρξε συνιδιοκτήτης της Ariston, μιας πολύ δημοφιλούς εταιρίας η οποία είχε παρουσιάσει, στα '80s, πλατό τα οποία σήμερα θεωρούνται κλασικά, όπως το RD11 και το “στρογγυλό” RD40. Ο Carrick μετέφερε στην Αtlas ένα σημαντικό μέρος από τις απόψεις και την φιλοσοφία του Furukawa σύμφωνα με τον οποίο οι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα ενός αγωγού είναι το υλικό κατασκευής του, η μέθοδος κατασκευής, η μόνωσή του και οι ακροδέκτες του.
Σήμερα, η Atlas παράγει καλώδια για κάθε εφαρμογή που σχετίζεται με συστήματα audio. Εκτός από τα καλώδια διασύνδεσης για αναλογικά και ψηφιακά σήματα και τα καλώδια ηχείων, η εταιρία προσφέρει καλώδια για την σύνδεση προσωπικών media players, καλώδια για εφαρμογές audio streaming, καλώδια για την τροφοδοσία και καλώδια για την σύνδεση ακουστικών. Διαθέτει επίσης μια ειδική σειρά καλωδίων για εγκαταστάσεις, καλώδια για συνδέσεις HDMI και μια μεγάλη σειρά ακροδεκτών.
Πέρα από το εύρος των εφαρμογών, μια από τις σημαντικότερες πλευρές της φιλοσοφίας του Carrick (που διατηρείται, από ότι φαίνεται και σήμερα στην εταιρία, αφότου αυτός συνταξιοδοτήθηκε) είναι και το εύρος των τιμών. Σχεδόν κάθε είδος καλωδίου της Atlas είναι διαθέσιμο σε πολλές σειρές με διαφορετικό κόστος, από την εισαγωγική Element και την μεσαία Hyper μέχρι τις δύο κορυφαίες (και πολυσυζητημένες) Mavros και Asimi.

info: Sound Gallery, τηλ.: 210-6049.340, http://www.soundgallery.gr/, http://www.atlascables.com/