Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/06/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Arcam στην ελληνική αγορά από την Sound Gallery.

Τα προϊόντα της Arcam στην ελληνική αγορά από την Sound Gallery.
15/06/2016, [δ.τ.]

Μια από τις ιστορικές Βρετανικές εταιρίες, η Arcam, επιστρέφει στην ελληνική αγορά. Με έτος ίδρυσης το 1976 και με σεβαστή παρουσία στον χώρο του ήχου, η Arcam, διαθέτει μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων η οποία καλύπτει τις συμβατικές δικαναλικές και πολυκαναλικές εφαρμογές, το streaming και τα ολοκληρωμένο ηχοσυστήματα.
Στα πρώτη της βήματα ήταν γνωστή ως “Ampification & Recording Cambridge” (A&R Cambridge) και απασχολήθηκε κυρίως με την σχεδίαση και την κατασκευή εξοπλισμού για studio. H είσοδός της στον χώρο των οικιακών ηχοσυστημάτων έγινε αργότερα, μαζί με την συντόμευση του ονόματος σε Arcam.
Η εταιρία απασχόλησε συχνά την δημοσιότητα με ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές συσκευές, όπως ήταν ο μετατροπέας d/a “Delta Black Box” (που σχεδίασε ο Mike Martindell to 1988, μια εποχή που αυτό το είδος συσκευής ήταν εντελώς άγνωστο), ο πρώτος ραδιοφωνικός δέκτης υψηλής πιστότητας με δυνατότητα αποδιαμόρφωσης σημάτων DAB (άγνωστος στην χώρα μας, για προφανείς λόγους, κυκλοφόρησε το 1999) καθώς επίσης και ένα από τα πρώτα κασετόφωνα που υποστήριζαν Dolby S και είχε εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις και την κατασκευή του.
Σήμερα, η εταιρία προσφέρει τρεις πλήρεις σειρές προϊόντων, την FMJ, την σειρά “r” και την σειρά Solo. Η FMJ (από το Faithfull Musical Joy) περιλαμβάνει τις κορυφαίες προτάσεις της εταιρίας για τους απαιτητικούς audiophiles. Εδώ υπάρχουν δύο ψηφιακές πηγές (CD και BD player), πέντε ολοκληρωμένοι ενισχυτές (μεταξύ των οποίων και ο πολυσυζητημένος A49), προενισχυτής, δύο τελικοί ενισχυτές και δύο ολοκληρωμένοι ενισχυτές AV. Η σειρά r (rSeries) περιλαμβάνει μετατροπείς d/a με δυνατότητα ενσύρματου και ασύρματου streaming. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο γνωστός irDAC καθώς και η πιο πρόσφατη έκδοσή του, ο irDAC-II, ενώ η σειρά Solo περιλαμβάνει ολοκληρωμένες προτάσεις όπως το Solo bar (sound bar) και τα Solo Music και Solo Movie (ολοκληρωμένα συστήματα για ήχο -το πρώτο- και για οικιακό κινηματογράφο -το δεύτερο).
Επίσης, η Arcam έχει παρουσιάσει πρόσφατα έναν DAC/Ενισχυτή ακουστικών ειδικά σχεδιασμένο για το iPhone 6/6s (MusicBOOST) καθώς και έναν μικρό σε διαστάσεις μετατροπέα d/a ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υψηλής ποιότητας ασύρματο strteaming μέσω φορητών συσκευών (Bluetooth/aptX).
Τα προϊόντα της Arcam αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Sound Gallery.

info: Sound Gallery, τηλ.: 210-6049.340, http://www.soundgallery.gr/, http://www.arcam.co.uk/