Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/06/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Aurum Titan Jubilee Edition από την Quadral.

Aurum Titan Jubilee Edition από την Quadral.
2022/06/13, [δ.τ.]

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα ετών από την ίδρυσή του, ο γνωστός Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε μια επετειακή έκδοση του Titan VIII, η οποία είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό ζευγών και θα βασίζεται στις κλασικές αξίες της σειράς Aurum.
Το Titan παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1981 και αναδείχθηκε σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά ηχεία της εταιρίας. Σήμερα, παραμένει ένα από τα κομβικά προϊόντα της μεγάλης της σειράς και βρίσκεται, πλέον, στην ένατη έκδοσή του.
Η Quadral επέλεξε, ωστόσο, την 8η έκδοση του ηχείου για την δημιουργία του συλλεκτικού Titan Jubilee Edition επειδή, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, “συνδυάζει την παράδοση με το μέλλον”. Το ηχείο βασίζεται στις αρχές που παραδοσιακά καθορίζουν το μοντέλο Titan, όπως η χρήση τουίτερ ribbon, τα διαφράγματα από κράμα ALTIMA (Αλουμίνιο, Τιτάνιο, Μαγνήσιο) για τις μονάδες μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων και την χρήση θαλάμου πίεσης (pressure chamber) για την φόρτιση των γούφερ και, ταυτόχρονα “κοιτούν προς το μέλλον” καθώς το Titan VIII είναι το πρώτο Titan που είναι κατάλληλο για χρήση σε συστήματα home cinema.
Το Jubilee Edition είναι μια τρίδρομη κατασκευή δαπέδου, με ξεχωριστούς θαλάμους για το μιντ (170mm) και το τουίτερ (ribbon αλουμινίου, το οποίο φθάνει τα 65kHz) και μεικτή φόρτιση bass reflex/pressure chamber για τα δύο γούφερ 260mm. O θάλαμος πίεσης υλοποιείται με την δημιουργία ενός χώρου, εμπρός από τα δύο γούφερ (αυτός είναι και ο λόγος που αυτά είναι τοποθετημένα πίσω από την επιφάνεια που ορίζει η μπάφλα), μια τακτική η οποία αυξάνει την απόδοση του συστήματος στις χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ανάγκη για πολύ μεγάλες διαδρομές των γούφερ.
Το Titan VIII Jubilee Edition θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 100 ζευγών και η εταιρία αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα Ιουνίου.

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), https://www.akoustiki-kritis.gr/, https://www.quadral.com/