Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/09/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Προενισχυτές phono “Β” από την Pro-Ject Audio.

Προενισχυτές phono “Β” από την Pro-Ject Audio.
2022/04/18, [δ.τ.]

Κάνοντας πράξη την πρόθεσή της να αξιοποιήσει την δυνατότητα balanced μεταφοράς του ευαίσθητου σήματος που εγγενώς διαθέτουν όλες οι κεφαλές, ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε δύο μοντέλα αντίστοιχων προενισχυτών, τον εισαγωγικό Phono Box S3B και τον καλύτερο (και κάπως ακριβότερο) Phono Box DS3 B.
Και οι δύο συσκευές έχουν fully balanced αρχιτεκτονική, από την είσοδο μέχρι την έξοδο, με βύσμα mini-DIN για την σύνδεση του καλωδίου που έρχεται από το πλατό, ενώ η έξοδος προς τον προενισχυτή γραμμής είναι διαθέσιμη σε single ended και balanced μορφή. Σε επίπεδο κυκλώματος, επίσης έχουν αρκετά κοινά σημεία, με στάδιο κέρδους υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα και όχι τελεστικούς ενισχυτές σε μορφή ολοκληρωμένου.
Οι διαφορές, βεβαίως, είναι επίσης ενδιαφέρουσες. Ως προς το κύκλωμα, ο DS3 B διαθέτει παθητικό δικτύωμα αποέμφασης, σε αντίθεση με τον S3 B, ο οποίος ακολουθεί μια περισσότερο συμβατική τακτική, με πόλους υλοποιημένους, εν μέρει, μέσω ανάδρασης και, εν μέρει, μέσω παθητικού δικτυώματος. Διαφορετικές, επίσης είναι και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι δύο συσκευές. Και οι δύο διαθέτουν ένα πλήρες πακέτο ρυθμίσεων (φορτίου, χωρητικότητας και κέρδους), αλλά ο DS3 B διαθέτει συνεχώς μεταβαλλόμενη ρύθμιση φορτίου από τα 10Ω μέχρι το 1kΩ για τις κεφαλές κινητού πηνίου. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν υποηχητικό φίλτρο και χρησιμοποιούν το νέο σασί της σειράς “Box”.
Τα Phono Box S3 B και DS3 B είναι διαθέσιμα με τιμές €399,- και €599,- αντιστοίχως.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, https://www.orpheusaudio.gr/, https://www.project-audio.com/