Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/06/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το 770 της Mission επέστρεψε!

Το 770 της Mission επέστρεψε!
2022/03/23

Το 770 είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ηχεία της Mission και, σίγουρα, ένα από τα πλέον επιτυχημένα, με ιστορία που ξεκινά το 1978 και σχεδιαστικά στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα των Βρετανών στα 70s' και τα 80s'. Τώρα, μια νέα, σύγχρονη έκδοσή του είναι διαθέσιμο στις νέες γενιές audiophiles. Μετά την πρώτη του παρουσίαση, το ηχείο έγινε best seller και ακολούθησαν δύο ακόμη εκδόσεις, η Mk2 και η Mk3, με βελτιώσεις σε θέματα ευαισθησίας και ισχύος. Το 770 αντικαταστάθηκε όταν η εταιρία έβαλε στην αγορά την σειρά Freedom.
Το σύγχρονο 770 σχεδιάστηκε κάτω από την διεύθυνση του Peter Comeau και βασίζεται σε μια νέα μονάδα μεσαίων/χαμηλών από πολυπροπυλένιο (το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούσε και το αρχικό μοντέλο), αλλά με νέο μαγνητικό σύστημα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, αναφέρει η εταιρία. Από το αρχικό σχέδιο του μεγαφώνου διατηρήθηκε το χυτό σασί και οι μεγάλες οπές που μειώνουν την επίδραση των ανακλάσεων στο πίσω μέρος του κώνου. Η Mission αναφέρει ότι ο συνδυασμός γούφερ/καμπίνας και του bass reflex, προσφέρουν ένα κάτω άκρο που φθάνει τα 30Hz (σε πραγματικό χώρο). Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ υφασμάτινου θόλου.
Η καμπίνα του 770 είναι φινιρισμένη με φυσικό ξύλο, με την μπάφλα να είναι καλυμμένη με το χαρακτηριστικό λευκό συνθετικό υλικό που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της Mission, πίσω στα 80s'. Η βασική της διαφορά με την καμπίνα του αρχικού μοντέλου, έγκειται στο ότι χρησιμοποιεί διπλά τοιχώματα από MDF, ενώ την εποχή που το πρώτο 770 βρισκόταν στην αγορά, η λύση που χρησιμοποιούσαν βασιζόταν στις ιδέες του BBC περί κραδασμών, με λεπτά τοιχώματα και βαριά απόσβεση στο εσωτερικό.

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://www.mission.co.uk/