Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/07/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Αλλαγή φρουράς, στην ναυαρχίδα της Klipsch.

Αλλαγή φρουράς, στην ναυαρχίδα της Klipsch.
2022/06/01, [δ.τ.]

Μετά από 75-και-κάτι χρόνια ένα ιστορικό ηχείο, το Klipschorn αποχωρεί από την θέση της ναυαρχίδας της Klipsch και δίνει την θέση του (χωρίς, πάντως, να καταργείται) σε ένα ακόμη μεγαλύτερο. Το Jubilee είναι, πλέον, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Heritage.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, το Jubilee είναι το τελευταίο δημιούργημα του ιδρυτή της Paul Klipsch, ένα ηχείο με φόρτιση χοάνης σε όλους τους δρόμους, σχεδιασμένο να αντικαταστήσει το Klipschorn από την εποχή που ο ίδιος ο Klipsch είχε τα ηνία της εταιρίας, κάτι που δεν έγινε ποτέ, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.
Το Jubilee είναι ένα ηχείο δύο δρόμων με φόρτιση χοάνης και στις δύο περιοχές, το οποίο βασίζεται σε μια καμπίνα για την οποία η Klipsch έχει τα πνευματικά δικαιώματα και χρησιμοποιεί δύο δωδεκάιντσα γούφερ με τέσσερις οπές 4 ιντσών. Η περιοχή των μεσαίων/υψηλών συχνοτήτων αποδίδεται από μια μονάδα συμπίεσης με διάφραγμα τιτανίου 7 ιντσών. Με βάση τις περιγραφές, το διάφραγμα έχει συγκεκριμένη δακτυλιοειδή γεωμετρία γεγονός που κατατάσσει το συγκεκριμένο μεγάφωνο στην κατηγορία των αξονοπεριοδικών (axiperiodic) μονάδων, οι οποίες προσεγγίζουν την ιδέα του full range. Αυτό επιτρέπει στην Klipsch να καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του φάσματος χωρίς την ανάγκη περισσότερων δρόμων και κροσόβερ.
Το Jubilee είναι ημί-ενεργό, υπό την έννοια ότι συνοδεύεται από ενεργό φίλτρο διαχωρισμού το οποίο απαιτεί δύο εξωτερικούς ενισχυτές για κάθε ηχείο (οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται, θα πρέπει να τους διαθέσει ο χρήστης).
Τα διαθέσιμα φινιρίσματα θα είναι δύο, μαύρο (Satin Black) και καρυδιά (American Walnut). Η τιμή που δίνει η Klispch είναι $35.000.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, https://www.laiosav.gr/, https://www.klipsch.com/