Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/06/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


JBL 4305P: Το πρώτο active στην σειρά Studio Monitor.

JBL 4305P: Το πρώτο active στην σειρά Studio Monitor.
2022/01/04, [δ.τ.]

Το 4305P προσφέρει δυνατότητες streaming, είναι το μικρότερο σε διαστάσεις ηχείο της σειράς Studio Monitor αλλά, σύμφωνα με την JBL, έχει απόδοση που σε πολλά σημεία θυμίζει μεγαλύτερα σε όγκο ηχεία δαπέδου.
Το νέο μοντέλο ραφιού περιλαμβάνει ενισχυτές με συνολική ισχύ 300Wrms, ενσωματωμένο DAC με δυνατότητες διαχείρισης 24-bit/192kHz και έξι συνολικά εισόδους στις οποίες μπορούν να συνδεθούν ψηφιακές και αναλογικές πηγές. Στον εξοπλισμό του, περιλαμβάνεται ρυθμιστικό για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, ώστε να αντισταθμίζεται η επίδραση της θέσης του ηχείου στον χώρο καθώς επίσης και έξοδος για την σύνδεση ενεργού υπογούφερ. Η σύνδεση με το δίκτυο μπορεί να γίνει μέσω Ethernet, αλλά υποστηρίζονται, επίσης, oi τεχνολογίες Google Chromecast και AirPlay2 ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί και streaming μέσω Bluetooth.
Από πλευράς συνδεσιμότητας, υπάρχει ασύγχρονη θύρα USB, οπτική ψηφιακή είσοδος και single ended αναλογική είσοδος με βύσμα TRS 3,5mm, ενώ η prosumer πλευρά του ηχείου φαίνεται από ένα ζευγάρι XLR-Combo, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως balanced είσοδοι, είτε μέσω XLR, είτε μέσω TRS 6,35mm αλλά και ως single ended είσοδοι μέσω TS 6,35mm κάνοντας εύκολη την συνεργασία του 4305P με μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών, ημιεπαγγελματικών και οικιακών συσκευών.
Η αρχιτεκτονική του συστήματος είναι η κλασική master/slave με δυνατότητα επιλογής του καναλιού που θα παίζει το κάθε ηχείο και, επίσης, δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω master και slave (στην περίπτωση αυτή οι δυνατότητες streaming περιορίζονται στα 24/96).
Τα μεγάφωνα που χρησιμοποιεί το 4305P είναι ένα τουίτερ συμπίεσης ίντσας το οποίο φορτίζεται από χοάνη και ένα μιντ/γούφερ 5.25 ιντσών, με χυτό σασί το οποίο φορτίζεται από διπλό bass reflex στην μπάφλα. Κάθε μεγάφωνο τροφοδοτείται από τον δικό του ενισχυτή, τάξης D, με τους ενισχυτές που οδηγούν τα τουίτερ να αποδίδουν 25W και τους ενισχυτές που οδηγούν τα γούφερ, 125W.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, https://aaav.gr/, https://www.jblsynthesis.com/