Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/07/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα ηχεία της GoldenEar στην AACE.

Τα ηχεία της GoldenEar στην AACE
2022/07/18, [δ.τ.]

Ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ηχείων από τις ΗΠΑ, ο οποίος εδώ και δύο περίπου χρόνια βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Quest (μητρικής εταιρίας η οποία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και την Audioquest), η GoldenEar υποστηρίζεται, πλέον, στην ελληνική αγορά από την AACE.
H GoldenEar διαθέτει μια αρκετά εκτεταμένη γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει τις σειρές BRS και Aon 2 και Aon 3 (με μοντέλα βάσης/ραφιού), τις σειρές SuperSat και SuperCinema οι οποίες είναι σαφώς προσανατολισμένες προς τα πολυκαναλικά συστήματα οικιακής διασκέδασης, δύο σειρές υπογούφερ (SuperSub και ForceField), σειρά ηχείων ειδικά σχεδιασμένων για το κεντρικό κανάλι πολυκαναλικών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων (SuperCenter) καθώς και μια σειρά ηχείων για κεντρικές εγκαταστάσεις (Invisa, για ενσωμάτωση σε τοίχους και οροφές).
Οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές της GoldenEar (βασισμένες, προφανώς, στις απόψεις του ιδρυτή της Sandy Gross, του συνιδρυτή Don Givogue και του αρχισχεδιαστή Bob Johnston) είναι εμφανείς. Το σύνολο των ηχείων της εταιρίας βασίζεται σε μια μονάδα υψηλών συχνοτήτων την οποία η εταιρία ονομάζει HVFR (High Velocity Folded Ribbon) και η φόρτιση των χαμηλών συχνοτήτων γίνεται με παθητικούς ακτινοβολητές (ακόμη και σε ηχεία που δεν το περιμένεις, όπως το Aon 2, μια κόμπακτ κατασκευή με ύψος τριάντα εκατοστών, ή το μικρό κεντρικό SuperCenter Χ του οποίου το σύνολο -σχεδόν- της οριζόντιας επιφάνειας καταλαμβάνεται από μια μονάδα 7x10 ιντσών). Επιπροσθέτως, τα μεγάλα μοντέλα της σειράς Triton, τέσσερα συνολικά από το Reference μέχρι το Three+ Tower, βασίζονται σε έναν ενεργό κλάδο χαμηλών συχνοτήτων, ο οποίος υποστηρίζεται από μεγάλους διακοπτικούς, ψηφιακά ελεγχόμενους, τελικούς ενισχυτές.
H ναυαρχίδα της εταιρίας είναι το Triton Reference, μια τρίδρομη σχεδίαση με ενεργό κλάδο χαμηλών συχνοτήτων, βασισμένη σε μια κεφαλή με συστοιχία D' Appolito, η οποία περιλαμβάνει ένα τουίτερ με αναδιπλωμένο ribbon τοποθετημένο μεταξύ δύο μιντ/γούφερ 6 ιντσών που σχεδίασε ειδικά η GoldenEar για το συγκεκριμένο ηχείο και οδηγείται από ένα φίλτρο γραμμικής φάσης με αντιστάθμιση της εμπέδησης μέσω zobel στο τουίτερ. Οι χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από τρία οβάλ γούφερ (6x10 ιντσών) τα οποία οδηγούνται από έναν τελικό ενισχυτή με στάδιο εξόδου σε τάξη D και ισχύ (ανά ηχείο) 1.800W. Η λειτουργία του ενισχυτή υποβοηθείται από έναν ψηφιακό επεξεργαστή. Η φόρτιση των γούφερ γίνεται με τέσσερις παθητικούς ακτινοβολητές (δύο ανά πλευρά του κάθε ηχείου) και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Η GoldenEar δίνει κάτω όριο τα 12Hz και ευαισθησία πάνω από 93dΒ!
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Goldenear μπορείτε να πάρετε από τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, AACE.

info: aace, τηλ.: 210-961.3707, https://www.aace.gr/, https://www.goldenear.com/