Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/09/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαία ενισχυτικά από την Elipson.




Κορυφαία ενισχυτικά από την Elipson.
2022/06/20, [δ.τ.]

Την γνωρίζουμε από την μεγάλη ιστορία της στην κατασκευή ηχείων, αλλά η γαλλική εταιρία παρουσίασε στις αρχές του καλοκαιριού ένα ζευγάρι προενισχυτή/τελικού με κωδικούς P1 και A2700 αντιστοίχως. Ο προενισχυτής είναι αρθρωτός με δυνατότητα εγκατάστασης DAC και Phono, ενώ ο τελικός είναι υψηλής ισχύος με στάδιο εξόδου σε τάξη D. Η προσθήκη των αρθρωμάτων μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον χρήστη, ο οποίος μπορεί να αναβαθμίσει και το firmware του προενισχυτή μέσω της θύρας USB.
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, η σχεδίαση των συσκευών έχει γίνει με κριτήριο την διαφάνεια και την ελαχιστοποίηση του θορύβου και τον παραμορφώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεισφέρει η πολύ προσεκτική σχεδίαση των τροφοδοτικών, τα οποία είναι διακοπτικά με συχνότητα μεταγωγής τα 100kHz (πολύ έξω από το ακουστικό φάσμα, αναφέρει η Elipson), με τοπικές σταθεροποιήσεις πολύ χαμηλού θορύβου για τα αναλογικά κυκλώματα, στοιχεία τα οποία εξασφαλίζουν μεγάλη απόρριψη του θορύβου των 50/100Hz και ένα πολύ καθαρό φάσμα.
Ο προενισχυτής προσφέρει τρεις αναλογικές εισόδους (δύο single ended και μια balanced και η έξοδος είναι διαθέσιμη, επίσης, σε single ended και balanced μορφή. Αν κάποιος θέλει να επεκτείνει τις δυνατότητες σύνδεσης, μπορεί να εγκαταστήσει προενισχυτή phono (MM/MC) καθώς και DAC ο οποίος προσφέρει συμβατικές εισόδους S/PDIF (ομοαξονική και οπτική) καθώς και θύρα USB-B για streaming μέσω υπολογιστή.
Ο τελικός ενισχυτής αποδίδει 400Wrms/8Ω σε κάθε κανάλι, επίδοση που αυξάνεται στα 700Wrms και στα 900W (στιγμιαία), όταν το φορτίο γίνει 4Ω και 2Ω αντιστοίχως. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ρυθμό λειτουργίας σε γεφύρωση, οπότε ο A2700 γίνεται μονομπλόκ και αποδίδει 1400Wrms και 2500W κορυφής σε φορτίο 8Ω, χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης ή θερμικής φυγής. Η σύνδεση με τον τελικό γίνεται μέσω single ended ή balanced εισόδων.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, https://www.athensproaudio.gr/, https://en.elipson.com/