Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/05/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Advance Paris επενδύει στους συλλέκτες CD...

Η Advance Paris επενδύει στους συλλέκτες CD...
2022/05/07, [δ.τ.]

… και καλά κάνει, καθώς, οι μικροί ασημένιοι δίσκοι εξακολουθούν να αποτελούν την βάση σε πολλές δισκοθήκες (και αντικείμενα συλλογής). Η ανακοίνωση δύο νέων προϊόντων, του ολοκληρωμένου X-CD1000EVO και του τρανσπόρτ X-D500, θα κάνει πολλούς χρήστες να σκεφτούν ότι, ίσως, έφτασε η ώρα της αναβάθμισης.
Η Advance την γνωρίζει καλά την τέχνη του “καλού CD player” έχοντας στο ιστορικό της μια κορυφαία υλοποίηση (αναφερόμαστε στο MCD-203 II, για ιστορικούς λόγους (### ../../reviews/advance_acoustic_mcd_203_ii_0.htm ###) ρίξτε μια ματιά εδώ) και φαίνεται ότι χρησιμοποιεί της εμπειρία της τόσο στην περίπτωση του X-CD1000EVO όσο και στην περίπτωση του X-D500. Αυτό μεταφράζεται στο γεγονός ότι και οι δύο συσκευές βασίζονται σε ένα βαρύ σασί, που εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των μηχανικών μερών καθώς και σε γραμμικά τροφοδοτικά υψηλής ποιότητας (με ξεχωριστούς μετασχηματιστές για τα διαφορετικά μέρη, ώστε να υπάρχει απομόνωση).
Στην περίπτωση του X-CD1000EVO η Advance προσθέτει σημαντική ευελιξία, δίνοντας στον χρήστη πρόσβαση στον ενσωματωμένο DAC μέσω συμβατικών ψηφιακών εισόδων, ενώ στην περίπτωση του τρανσπόρτ X-D500 κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους πιστεύουν στην αξία του upsampling, προσφέροντας, τοπικά, αλγόριθμο που ανεβάσει το bitrate από την ανάγνωση του δίσκου στα 24bit/96kHz ή στα 24bit/192kHz.
Το X-CD1000EVO βασίζεται σε αναλογικό μέρος που καταλήγει σε ένα στάδιο εξόδου με λυχνίες, προσφέρει ομοαξονική και οπτική ψηφιακή είσοδο, πλήρες πακέτο συμβατικών ψηφιακών εξόδων (ομοαξονική, οπτική και AES/EBU) καθώς και single ended και balanced αναλογικές εξόδους.
Το X-D500 διαθέτει μόνο ψηφιακές εξόδους (ομοαξονική, οπτική και AES/EBU).
Οι δύο συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά με τιμές €1.290 (X-CD1000 EVO) και €990 (X-D500).

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, https://www.ultimateaudio.gr/, https://advance-acoustic.com/