Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/06/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Reels υψηλής ποιότητας από την RX Reels.

Reels υψηλής ποιότητας από την RX Reels.
2021/03/31, [δ.τ.]

Με το trend των μαγνητοφώνων να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ένταση, ήταν επόμενο να εμφανιστούν και τα πρώτα after-market αξεσουάρ. Η RX Reels παρουσίασε μια συλλογή από μπομπίνες οι οποίες κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και έχουν ποιότητα υψηλότερη των συνηθισμένων, εργοστασιακών take-up reels.
Η αλήθεια είναι ότι η μπομπίνα επάνω στην οποία τυλίγεται η ταινία κατά την αναπαραγωγή της αποτελεί ένα στάνταρντ εξάρτημα που συνοδεύει κάθε μαγνητόφωνο και ως εκ τούτου υπόκειται στην διάθεση για οικονομία κάθε κατασκευαστή. Βασισμένος σε αυτή την παρατήρηση, και στο γεγονός ότι με τον καιρό οι πλαστικές ή οι μεταλλικές, τυπικής ποιότητας μπομπίνες εμφανίζουν παραμορφώσεις και φθορές (σε τελική ανάλυση χρησιμοποιούνται κάθε φορά που χρησιμοποιείται η μηχανή) o Kevin Root της RX Reels σκέφτηκε να σχεδιάσει την δική του εκδοχή, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων.
Ως βασικό υλικό για τις μπομπίνες της RX χρησιμοποιούνται τα ανθρακονήματα, τα οποία η εταιρία προμηθεύεται από τον Αμερικανικό στρατό ως αχρησιμοποίητα κομμάτια (ρετάλια) των οποίων οι διαστάσεις δεν είναι χρήσιμες σε στρατιωτικές εφαρμογές, γεγονός που κάνει το κόστος τους ανεκτό. Οι δύο επιφάνειες συναρμολογούνται σε έναν ομφαλό (hub) ο οποίος κατασκευάζεται από μασίφ αλουμίνιο (με βάση την προδιαγραφή της NAB), με στήριξη πολύ καλύτερη από αυτήν τον συμβατικών εξαρτημάτων (δώδεκα βίδες αντί για έξι) ενώ η επιφάνεια του ομφαλού, εκεί όπου τοποθετείται το άκρο της ταινίας έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να αποφεύγεται το κλασικό γλίστρημα και η όλη διαδικασία της φόρτωσης να είναι απλούστερη.
Οι μπομπίνες είναι χειροποίητες, αριθμημένες και διαθέσιμες σε έξι διαφορετικά φινιρίσματα και συνοδεύονται από θήκη για την προστασία τους. Είναι διαθέσιμες σε διάμετρο 10.4 ίντσες και πλάτος 1/4 της ίντσας, αντί 239 δολαρίων.