Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/04/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ηχείο με καμπίνα από συνθετικό υλικό παρουσίασε η Rega.

Ηχείο με καμπίνα από συνθετικό υλικό παρουσίασε η Rega.
2021/02/03, [εταιρικό website]

Η Rega πειραματίζεται με την χρήση συνθετικής καμπίνας παρουσιάζοντας το Kyte, το πρώτο της ηχείο που δεν βασίζεται σε ξύλο αλλά σε φαινολική ρητίνη, ένα υλικό το οποίο χυτεύεται, μια σχεδίαση δύο δρόμων, με τουίτερ ZRR (Zero Rear Reflection) και ένα κατασκευασμένο από την ίδια μιντ/γούφερ 125 χιλιοστών. H φόρτιση γίνεται μέσω bass reflex στο πίσω μέρος.
Τα εξωτερικά τοιχώματα είναι κατασκευασμένα από χυτή φαινολική ρητίνη (η πρώτη φαινολική ρητίνη με ευρεία εμπορική χρήση ήταν ο γνωστός βακελίτης) και το ηχείο χρησιμοποιεί ένα σύστημα από εγκάρσιες ενισχύσεις και πλάκες από κεραμικό υλικό για την βελτίωση της ακαμψίας και την ελαχιστοποίηση των χρωματισμών.
Το Kyte είναι ένα μικρό σε διαστάσεις ηχείο που μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους χάρις σε ένα ειδικό στήριγμα που περιλαμβάνει. H Rega αναφέρει ότι, παρά το γεγονός ότι οι συνθετικές καμπίνες είναι αρκετά συνηθισμένες στον χώρο του επαγγελματικού και του desktop audio, τα μη-ξύλινα υλικά μόλις τώρα έχουν αρχίσει να γίνονται αποδεκτά στο περιβάλλον του οικιακού Hi-Fi. Το Kyte είναι η αρχή μιας σοβαρής επένδυσης της εταιρίας στον χώρο των κατασκευών από χυτά υλικά με τις φαινολικές ρητίνες να προσφέρουν την σκληρότητα που απαιτείται για την κατασκευή καμπίνας και να εξασφαλίζουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος κατασκευής. Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, η καμπίνα του Kyte έχει κόστος που φθάνει μόλις στο ένα τρίτο μιας αντίστοιχης από ξύλο.

info: Βιντεορυθμός Α.Ε., τηλ.: 210-642.3000, http://www.videorythmos.gr, http://www.rega.co.uk/