Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/01/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Προενισχυτής phono από την Hegel.

Προενισχυτής phono από την Hegel.
2021/01/25, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες τον πρώτο του, εδώ και πολλά χρόνια, προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής, τον V10, μια σχεδίαση dual mono με στάδιο εισόδου υλοποιημένο από διακριτά FET και πολύ καλές δυνατότητες παραμετροποίησης.
Η ανακοίνωση που έφτασε στα χέρια μας, αναφέρει ότι χρειάστηκαν 26 χρόνια ωσότου η Hegel να (ξανά)κυκλοφορήσει στην αγορά phono stage, καθώς το πρώτο και μοναδικό (έως σήμερα) phono stage που υλοποιήθηκε από τη εταιρία, έκανε την εμφάνισή του το 1994. Ήταν ένα κανονικό σασί 44cm, λιτό, με έναν “σκέτο” διακόπτη on/off στην πρόσοψη και υποστήριζε κεφαλές κινητού μαγνήτη και πηνίου.
Σήμερα, το phono stage της Hegel με τον κωδικό V10, έρχεται σε σασί μισού πλάτους, έχει μικρό ύψος, υποστηρίζει κεφαλές κινητού μαγνήτη και πηνίου και εξακολουθεί να έχει μόλις ένα πλήκτρο στην πρόσοψη και την ενδεικτική λυχνία λειτουργίας. Ωστόσο, περιλαμβάνει πληθώρα ρυθμίσεων στην "πλάτη" της συσκευής αλλά και στο εσωτερικό της, για τη σωστή επιλογή αντίστασης, χωρητικότητας και κέρδους, προκειμένου να προσαρμόζεται άψογα στην κεφαλή που θα συνδεθεί στην είσοδό του.
Ο V10 είναι μια dual mono σχεδίαση, με στάδιο εισόδου υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς (FET), το οποίο στην συνέχεια οδηγεί στάδια υλοποιημένα με τελεστικούς ενισχυτές. Η αρχιτεκτονική του σταδίου εισόδου αφορά τόσο τις κεφαλές κινητού πηνίου όσο και αυτές κινητού μαγνήτη. Το τροφοδοτικό είναι, στο μεγαλύτερο μέρος του, εξωτερικό και οι τάσεις μεταφέρονται στο κυρίως σασί με δύο γραμμές, μια για κάθε κανάλι. Το κομμάτι του τροφοδοτικού που βρίσκεται μέσα στο κυρίως σασί είναι θωρακισμένο. Η εταιρία δίνει ακρίβεια αποέμφασης RIAA ±0.2dB και η συσκευή διαθέτει φίλτρο υποηχητικών συχνοτήτων. Στις δυνατότητες σύνδεσης προβλέπεται single ended είσοδος MM και MC και single ended/balanced έξοδοι προς τον προενισχυτή (RCA/XLR).
Ο V10 αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

info: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, http://www.hegel.com/