Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος (μονομπλόκ) προενισχυτής phono από την Phasemation.

Νέος (μονομπλόκ) προενισχυτής phono από την Phasemation.
2020/02/14, [δ.τ.]

Με τον EA-550, o γνωστός κατασκευαστής κινείται στα άκρα, από πλευράς σχεδιασμού, παρουσιάζοντας έναν προενισχυτή phono με ένα κανάλι ανά σασί, χωρίς αρνητική ανάδραση και με αρκετά ενδιαφέρουσες δυνατότητες, για τους πολύ απαιτητικούς φίλους του βινυλίου. Την μονομπλόκ αρχιτεκτονική την βλέπουμε συχνά σε τελικούς ενισχυτές, αλλά εξαιρετικά σπάνια σε άλλες συσκευές, όπου -συνήθως- προτιμάται η dual mono προσέγγιση (κοινό σασί, εντελώς διαχωρισμένα ηλεκτρονικά). Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, χρησιμοποιείται ένα σασί ανά κανάλι, κατασκευασμένο από μεταλλικά φύλλα μεγάλου πάχους (10mm αλουμίνιο για την πρόσοψη, και 1.6mm επιχαλκωμένα χαλύβδινα φύλλα για τα ηλεκτρονικά και το κάλυμμα, σε συνδυασμό με μια μεγάλης μάζας βάση που ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς.
Το κύκλωμα είναι υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς, είναι πλήρως συμμετρικό, δεν χρησιμοποιεί βρόχο ολικής αρνητικής ανάδρασης και είναι υλοποιημένο με κορυφαία υλικά, όπως αναφέρει η εταιρία. Ο προενισχυτής διαθέτει τρεις εισόδους, με δυνατότητα επιλογής MM/MC για την κάθε μια. Δύο από τις εισόδους αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για balanced συνδέσεις κεφαλών (διαθέτουν βύσματα XLR). Η έξοδος είναι single ended.
Η συσκευή περιλαμβάνει υποηχητικό φίλτρο και μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την καμπύλη αποέμφασης προσφέροντας, εκτός της συμβατικής RIAA, δύο καμπύλες για μονοφωνικούς δίσκους (Decca και Columbia). Υπάρχει ακόμη και κύκλωμα απομαγνητισμού της κεφαλής (de-gausser) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις κεφαλές κινητού πηνίου.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, http://www.phasemation.com/