Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Magico: Η σειρά A πάει… βιβλιοθήκη.

Magico: Η σειρά A πάει… βιβλιοθήκη.
2019/11/04, [δ.τ.]

Επεκτείνοντας την επιτυχημένη, κατά τα φαινόμενα, σειρά Α, η Magico ανακοίνωσε στο τέλος της περασμένης χρονιάς το μικρό ηχείο βάσης/ραφιού Α1. Παρά τις μικρές του διαστάσεις, το Α1 διαθέτει όλα τα κλασικά χαρακτηριστικά της εταιρίας, δηλαδή μεταλλική καμπίνα, τουίτερ βηρυλλίου και μιντ/γούφερ με κώνο από Νανογραφένιο.
Η καμπίνα του Α1 είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο με πάχος 9.5 χιλιοστά περίπου (3/8 της ίντσας, 6061 Τ6) και είναι ανοδιωμένη και φινιρισμένη στο κλασικό “brushed aluminum” στυλ. Κατά την προσφιλή πρακτική της εταιρίας, χρησιμοποιούνται μεταλλικές εσωτερικές ενισχύσεις (και απορροφητικά υλικά) ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακουστικά νεκρό, χωρίς συντονισμούς.
Σε ό,τι αφορά τα μεγάφωνα, το Α1 δεν υπολείπεται των άλλων μοντέλων της σειράς καθώς βασίζεται σε ένα τουίτερ θόλου, 28 χιλιοστών, από βηρύλλιο για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων και σε ένα μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών με κώνο από ίνες άνθρακα με επικάλυψη από το γνωστό υλικό NG Nanographene που χρησιμοποιεί η εταιρία. Το σασί του μεγαφώνου είναι βελτιστοποιημένο (με κριτήριο την μέγιστη ακαμψία και την καλύτερη απόσβεση) ενώ το μαγνητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ισχυρό, με το πηνίο φωνής να χρησιμοποιεί περιέλιξη από τιτάνιο, με διάμετρο 39 χιλιοστών. Το φίλτρο βασίζεται στην γνωστή τοπολογία “Elliptical Symmetry” της εταιρίας, για την οποία δεν έχουμε λεπτομέρειες, πέραν του ότι ανήκει στην οικογένεια Linkwitz-Riley, με κλίσεις 24dB/oct) και ότι χρησιμοποιεί κορυφαία υλικά της Mundorf. Η καμπίνα είναι, φυσικά, κλειστού τύπου.

info: IGE S.A., τηλ.: 210-809.2520, https://www.igegroup.gr/, https://www.magico.net/