Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


LS50 Collection: Η KEF εξελίσσει το LS50…

LS50 Collection: Η KEF εξελίσσει το LS50…
2020/09/22, [δ.τ.]

Εξελίσσοντας τις ιδέες πίσω από το ομολογουμένως άκρως επιτυχημένο LS50, η KEF ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα, το LS50 Meta και το LS50 Wireless II.
Ίσως το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης να είναι η έμμεση παρουσίαση ενός υλικού νέας τεχνολογίας το οποίο η εταιρία ονομάζει MAT (Materialism Absorption Technology). Το MAT έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την εταιρία Acoustic Metamaterials Group και είναι ένα υλικό ειδικά σχεδιασμένο για εξαιρετική απορρόφηση ηχητικών κυμάτων. Η KEF το χρησιμοποιεί για την απορρόφηση της οπίσθιας ακτινοβολίας της μονάδας Uni-Q, με εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως αναφέρει η ίδια, καθώς ο συντελεστής απορρόφησης φθάνει το 99% (επίδοση κυριολεκτικώς ανήκουστη για τα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα ηχεία). Η δομή του MAT προσομοιάζει αυτήν ενός λαβυρίνθου κάθε διαδρομή του οποίου είναι βελτιστοποιημένη για ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων.
Και τα δύο ηχεία της LS50 Collection χρησιμοποιούν την νέα μονάδα Uni-Q, 12ης γενιάς, η οποία περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο κώνο και μαγνητικό σύστημα, νέο bass reflex, νέα μπάφλα, για μικρότερες περιθλάσεις και καλύτερο δέσιμο καμπίνας. Επιπροσθέτως, σε σχέση με το LS50 Meta, το LS50 Wireless II περιλαμβάνει το DSP που έχει αναπτύξει η ίδια η KEF (Integrity Engine) και ένα νέο πακέτο ενισχυτών, το οποίο περιλαμβάνει ένα γραμμικό στάδιο σε τάξη ΑΒ, 100W, για την οδήγηση των τουίτερ και ένα στάδιο σε τάξη D, 280W, για την οδήγηση των μιντ/γούφερ.
Ο έλεγχος του ηχείου γίνεται με την εφαρμογή Connect της KEF, η οποία προσφέρει και δυνατότητα streaming από δημοφιλείς υπηρεσίες όπως η Tidal, η Amazon Music, το Qobuz, το Deezer αλλά και οι ελεύθεροι διαδικτυακοί σταθμοί. Οι δυνατότητες του Wireless II επιτρέπουν διαχείριση αρχείων μέχρι 24/384 και DSD256 και το ηχείο είναι Roon Ready και υποστηρίζει AirPlay 2, Google Chromecast και συνδέσεις Bluetooth. Για τους... αμετανόητους, υπάρχουν αναλογικές, συμβατικές ψηφιακές συνδέσεις και θύρα HDMI.

info: ΕΤΥΤ, τηλ.: 210-674.1363, http://www.etyt.gr/, http://www.kef.com/