Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/03/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ενεργά crossover από την Exposure.

Ενεργά crossover από την Exposure.
2020/01/24, [δ.τ.]

Η Exposure προσφέρει ένα ενεργό φίλτρο με εξωτερικό τροφοδοτικό, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει εκείνους που θα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα καθαρόαιμο ενεργό σύστημα.
Η εταιρία εξέλιξε το VXN, όπως ονομάζεται, αρχικώς για τις ανάγκες της Kudos Audio η οποία ήθελε μια τέτοια λύση για τα κορυφαία της ηχεία, όπως αυτά της σειράς Titan και τα μεγάλα μοντέλα της σειράς Cardea αλλά, στην συνέχεια, “κατέβασε” την ιδέα ως αυτόνομη συσκευή στην αγορά.
Το ενεργό crossover είναι, στην πραγματικότητα, μια συστοιχία φίλτρων τα οποία κατασκευάζονται με ενεργά εξαρτήματα (συνήθως τελεστικούς ενισχυτές) και λειτουργεί σε επίπεδο σήματος line level, τοποθετούμενο μεταξύ προενισχυτή και τελικών ενισχυτών. Τα φίλτρα στο εσωτερικό του έχουν συχνότητες αποκοπής και κλίσεις υπολογισμένες με βάση τις απαιτήσεις του ηχείου και οι κλάδοι διαχωρίζονται σε αυτό το σημείο του συστήματος, γεγονός που δημιουργεί την απαίτηση ενός τελικού ενισχυτή ανά μεγάφωνο και ανά ηχείο. Τα πλεονεκτήματα αυτής της αρχιτεκτονικής είναι πολλά και γνωστά εδώ και δεκαετίες, αλλά το κόστος σημαντικά υψηλότερο από την παθητική αρχιτεκτονική.
Στην περίπτωση του VXN, αυτός που θα το επιλέξει θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρία προκειμένου να την ενημερώσει για τα ηχεία που διαθέτει, ώστε η Exposure να ρυθμίσει τα φίλτρα καταλλήλως. Για την σύνδεση, χρησιμοποιούνται βύσματα RCA και η τροφοδοσία γίνεται από το ειδικά σχεδιασμένο, εξωτερικό τροφοδοτικό.

info: Κοσμάς Ηλίας & ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, http://www.kosmasaudiovideo.gr/, https://www.exposurehifi.com/