Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 28/06/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέος ολοκληρωμένος στην σειρά 505 Reference της Teac.




Νέος ολοκληρωμένος στην σειρά 505 Reference της Teac.
2019/04/30, [δ.τ.]

H γνωστή σειρά κόμπακτ συσκευών της Teac απέκτησε ένα νέο μέλος, τον AX-505, έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή με διακοπτικό στάδιο ισχύος βασισμένο σε άρθρωμα Ncore της Hypex, ο οποίος, εκτός από την αισθητική, φαίνεται προσεγμένος και σε μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες. Ο ενισχυτής έρχεται να συμπληρώσει τις υπόλοιπες συσκευές της σειράς Reference 505, στις οποίες περιλαμβάνονται, ακόμη, ο DAC UD-505, και το Network player/DAC NT-505.
O ΑΧ-505 χρησιμοποιεί το γνωστό σασί της σειράς με διαστάσεις πλάτους και βάθους στην περιοχή μιας σελίδας χαρτιού Α4 και το στάδιο ισχύος ψύχεται παθητικά, χωρίς ανεμιστήρες που θα ανέβαζαν το επίπεδο θορύβου της λειτουργίας του. Η εταιρία αναφέρει ότι το τελικό στάδιο της Hypex έχει βελτιστοποιηθεί in-house και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας ενισχυτής με πολύ χαμηλές παραμορφώσεις και μεγάλο λόγο σήματος προς θόρυβο, κατάλληλος για αναπαραγωγή υλικό υψηλής ανάλυσης.
Το κύκλωμα βασίζεται σε ένα βαρύ τροφοδοτικό (με διόδους Schottky στην ανόρθωση), στάδια ενίσχυσης βασισμένα στο MUSES8920 της JRC και σε ένα κύκλωμα ρύθμισης της στάθμης τύπου κλίμακας αντιστάσεων. Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης περιλαμβάνονται τέσσερις είσοδοι, τρεις single ended και μια balanced, ενώ υπάρχει και ξεχωριστός ενισχυτής ακουστικών.
Η αισθητική είναι η γνωστή της σειράς Reference με τα δύο χαρακτηριστικά στρογγυλά όργανα μέτρησης και ένα προσεγμένο ως προς την αίσθηση ρυθμιστικό για την στάθμη.