Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Σύγχρονη εκδοχή του Minima Amator από την Sonus Faber.

Σύγχρονη εκδοχή του Minima Amator από την Sonus Faber.
2019/05/12, [δ.τ.]

Πρόκειται για ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά, μικρά σε όγκο ηχείο, του Ιταλού κατασκευαστή και παρουσιάστηκε το 1992. Το Minima Amator έγραψε την δική του ιστορία και καθόρισε, όπως αναφέρει η εταιρία, τον σχεδιασμό πολλών από τα μοντέλα που ακολούθησαν. Τώρα, στην σειρά Heritage, η οποία περιλαμβάνει και το Electa Amator III, υπάρχει η δεύτερη, σύγχρονη εκδοχή του, το Minima Amator ΙΙ.
Η Sonus Faber αναφέρει ότι αυτή η δεύτερη έκδοση αποτελεί, ταυτόχρονα, έναν φόρο τιμής προς το ιστορικό της μοντέλο, αλλά παράλληλα, επιδεικνύει το πώς μπορεί να ενσωματωθεί η τρέχουσα τεχνογνωσία της σε ένα ηχείο πολύ μικρών διαστάσεων. Στην πραγματικότητα, με βάση τα όσα φαίνονται στις φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς νέο ηχείο.
Η καμπίνα του Minima Amator II είναι κατασκευασμένη από μασίφ φύλλο καρυδιάς και η μπάφλα του είναι διαμορφωμένη με βάση την νέα σχεδίαση την οποία η εταιρία ονομάζει “Voice of Sonus Faber” και καλύπτεται από δέρμα. Από το ίδιο υλικό καλύπτεται και η πίσω πλευρά του ηχείου, όπου βρίσκονται το bass reflex και οι ακροδέκτες σύνδεσης με τον ενισχυτή, κατασκευασμένοι από ορείχαλκο. Το ηχείο είναι δύο δρόμων, με τουίτερ μαλακού θόλου 28 χιλιοστών το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία DAD (Damped Apex Dome) της εταιρίας και μιντ/γούφερ 6 ιντσών, με κώνο από πολτό κυτταρίνης ενισχυμένο από φυσικές ίνες και σασί από χυτό αλουμίνιο, ένα μεγάφωνο που έχει αναπτύξει η Sonus Faber στο εργαστήριό της στην Βιτσέντζα. Τα δύο μεγάφωνα οδηγούνται από ένα φίλτρο με τοπολογία την οποία η εταιρία ονομάζει Paracross.
Το Minima Amator ΙΙ, όπως και το αρχικό μοντέλο είναι ένα ηχείο ραφιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με βάσεις της Sonus Faber, καθώς είναι σχεδιασμένο να ταιριάζει τόσο με τις Carrara όσο και με τις Unicum.

info: Sonus ΗiFi, τηλ.: 210-866.0057, http://www.sonus-hifi.gr/, http://www.sonusfaber.com/