Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/03/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο CD player και ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Rotel.


Νέο CD player και ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Rotel.
2019/02/22, [δ.τ.]

Δύο νέες συσκευές στην οικονομική σειρά της προσέθεσε πριν από λίγο καιρό η Rotel. Ο λόγος για το CD player CD11 και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή A11, δύο μηχανήματα σχεδιασμένα να λειτουργούν μαζί, τόσο από αισθητικής όσο και από πρακτικής πλευράς, βασίζονται στην δέσμη ιδεών “Balanced Designed” της εταιρίας και αναμένεται να στοιχίζουν, συνολικά, λίγο πάνω από τα €1000,- (€700,- ο A11 και €500 το CD11).
Ο A11 βασίζεται στο σχέδιο της επιτυχημένης σειράς 14, διαθέτοντας ένα στάδιο ισχύος από διακριτούς ημιαγωγούς, σε τάξη ΑΒ και αποδίδοντας 50W/8Ω ανά κανάλι, με συντελεστή απόσβεσης 140 και “βαρύ” τροφοδοτικό που ξεκινά από έναν custom δακτυλιοειδή μετασχηματιστή (στα γνωστά πρότυπα της Rotel). Στις δυνατότητες σύνδεσης περιλαμβάνεται προενισχυτής phono για κεφαλές ΜΜ, δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth aptX/AAC και τέσσερις συμβατικές αναλογικές είσοδοι στάθμης line. Μια οθόνη και ένα κλασικό τηλεχειριστήριο διευκολύνουν τον χρήστη στον έλεγχο της συσκευής.
Το CD11 βασίζεται στην μακρόχρονη εμπειρία της εταιρίας σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό ψηφιακών πηγών, μια εμπειρία που φθάνει πίσω στο 1989 με την παρουσίαση του πρώτου CD player RCD-855. Πρόκειται για μια συσκευή με προσεγμένη τροφοδοσία, και την γνωστή “ολιστική” προσέγγιση της Rotel στο design, η οποία περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή των εξαρτημάτων, βελτιστοποιημένη σχεδίαση των φυσικών κυκλωμάτων (στο επίπεδο των τυπωμένων και της φυσικής διάταξης των εξαρτημάτων σε αυτά) και επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων με διαδικασίες κριτικής ακρόασης, μια προσέγγιση στην οποία έχει δοθεί το όνομα “Balanced Design”. Η συσκευή βασίζεται σε μετατροπέα d/a 24/192 της Texas Instruments, τρανσπόρτ το οποίο μπορεί να διαβάσει και δίσκους CD-R/RW με αρχεία MP3 και προσφέρει αναλογική, single ended και ψηφιακή, ομοαξονική έξοδο.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, http://www.rotel.com/