Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/03/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Rois Acoustics παρουσίασε το Status 2.


Η Rois Acoustics παρουσίασε το Status 2.
2019/03/07, [δ.τ.]

Μετά την δυνατή επάνοδο των τελευταίων μηνών στην αγορά, η γνωστή σε όλους -εδώ και 35 χρόνια- Roister, αφού εντυπωσίασε με τη δίπολη ναυαρχίδα της, Minoas MK2, το κορυφαίο τρίδρομο Tritor και το ανανεωμένο 2,5 δρόμων Status 3 Edition, ανακοίνωσε το νέο Status 2, ένα ηχείο δαπέδου, δύο δρόμων.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το Status 2 είναι το μικρότερο, μέχρι στιγμής, ηχείο της Rois, με την ιδιαίτερα στιβαρή καμπίνα δαπέδου του, να ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές του πολύ ακριβότερου Tritir, με καμπυλωμένες ακμές για εξάλειψη των περιθλάσεων. Το ηχείο βασίζεται σε ένα ποιοτικό γούφερ 6,5 ιντσών της SB Acoustics για την απόδοση των χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων, σε συνδυασμό με το γνωστό tweeter νεοδυμίου μίας ίντσας της Rois, το οποίο χρησιμοποιείται και στα ακριβότερα μοντέλα της εταιρίας, για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων. Τα δύο μεγάφωνα οδηγούνται από ένα μινιμαλιστικό φίλτρο 2ης τάξης, μια επιλογή η οποία, κατά την εταιρία, προσδίδει τέλεια φασική συμπεριφορά σε όλο το εύρος λειτουργίας του ηχείου.
Η φόρτιση των χαμηλών συχνοτήτων γίνεται με bass reflex υλοποιημένο με ειδικά καμπυλωμένο αυλό. Η Rois αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά, αφού το θεωρητικά "μικρό" ηχείο κατεβαίνει μέχρι τα 30Hz (f3), τιμή που δύσκολα προσεγγίζουν ηχεία πολλαπλάσιου μεγέθους και τιμής. Με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρία, η απόκριση συχνότητάς του από τα 30Hz έως και αρκετά πάνω από τα 20kHz έχει διακύμανση ±1dB, τιμή που το καθιστά όχι μόνο ιδανικό για high end ακροάσεις, αλλά ακόμα και για χρήση σε στούντιο ως monitor.

info: Rois Acoustics, τηλ.: 210-481.0052, http://www.roisacoustics.gr/